Κλείσιμο

Ελεύθερος υπό όρους ο Στρος Καν

Δικαστήριο του Μανχάταν αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους τον πρώην γενικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση σε βάρος μιας 32χρονης καμαριέρας από τη Γουινέα.

Ο δικαστής Μάικλ Όμπας δέχτηκε την πρόταση να επιστραφεί στον Στρος-Καν η εγγύηση των 6 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε καταβάλει, ωστόσο οι κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί δεν κατέπεσαν αφού, όπως είπε, «η υπόθεση δεν κλείνει».

Το δικαστήριο ζήτησε επίσης να κρατηθούν τα ταξιδιωτικά έγγραφα του Στρος-Καν και όρισε την επόμενη ακρόαση της υπόθεσης για τις 18 Ιουλίου.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Στρος-Καν έφυγε από το δικαστήριο χαμογελαστός, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αν Σενκλέρ.

Επιμένει στην κατάθεσή της η καμαριέρα που κατηγόρησε τον πρώην γενικό διευθυντή του ΔΝΤ για σεξουαλική επίθεση δεν άλλαξε σε καμία περίπτωση την κατάθεσή της και εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι της επιτέθηκε, δήλωσε ο δικηγόρος της λίγη ώρα αφότου δικαστήριο του Μανχάταν αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο χωρίς εγγύηση τον Ντομινίκ Στρος-Καν.

«Το θύμα από την πρώτη ημέρα περιέγραψε μια βίαιη σεξουαλική επίθεση. Δεν έχει αλλάξει ούτε μια λέξη από την ιστορία της. Ο εισαγγελέας το γνωρίζει. Αυτή ήταν η αλήθεια την ημέρα που συνέβη, αυτή είναι η αλήθεια και σήμερα», είπε ο Κένεθ Τόμσον μιλώντας στους δημοσιογράφους.
«Το θύμα μπορεί να έκανε κάποια λάθη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι θύμα βιασμού», πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με τον Τόμσον, η καμαριέρα του Sofitel αποκάλυψε η ίδια στις αρχές το «πρόβλημα» που υπήρχε με την αίτηση για χορήγηση ασύλου που είχε καταθέσει. Όσον αφορά το δημοσίευμα που την έφερε να εμπλέκεται σε εμπόριο ναρκωτικών και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, ο δικηγόρος της το διέψευσε κατηγορηματικά λέγοντας ότι είναι «ψέμα».

Η μοναδική υπερασπιστική γραμμή που έχουν οι συνήγοροι του Στρος-Καν είναι ότι έκανε «συναινετικό» σεξ με την γυναίκα, κάτι που είναι ψευδές, σύμφωνα πάντα με τον Τόμσον, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι διαθέτει «αποδεικτικό υλικό».

Από την πλευρά του, ο συνήγορος του Στρος-Καν, Μπέντζαμιν Μπράφμαν, δήλωσε βέβαιος ότι ο πελάτης του θα απαλλαχθεί. Οι τελευταίες εξελίξεις «ενισχύουν την πεποίθησή μας ότι θα αθωωθεί είναι μια μεγάλη ανακούφιση», είπε.

Ο δικηγόρος τόνισε ότι ο Στρος-Καν είναι αθώος και επέμεινε και αυτός ότι ούτε η δική του εκδοχή των γεγονότων έχει αλλάξει μέχρι σήμερα.

Ο δικαστής Μάικλ Όμπας, που αποφάσισε νωρίτερα σήμερα να αφεθεί ελεύθερος ο Στρος-Καν χωρίς την καταβολή εγγύησης, είπε ότι οι εισαγγελικές αρχές θα συνεχίσουν την έρευνά τους και θα επανεξετάσουν τα στοιχεία που διαθέτουν για την υπόθεση. «Δεν θα βιαστούμε να δικάσουμε την υπόθεση», είπε ο δικαστής.



Πηγή: skai.gr