ΝΥΤ: Αμφισβητούνται οι κατηγορίες της καμαριέρας

Λίγες ώρες πριν τη νέα εμφάνιση του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης, τηλεγράφημα του Reuters, επικαλούμενο δημοσίευμα των New York Times, αναφέρει ότι οι κατηγορίες εναντίον του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, για σεξουαλικό έγκλημα κατά της καμαριέρας ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης, δείχνουν να καταρρέουν.

Το τηλεγράφημα αναφέρει πως οι New York Times επικαλούνται πληροφορίες ανακριτών, τα ονόματα των οποίων δεν αναφέρονται, σύμφωνα με τις οποίες η συγκεκριμένη καμαριέρα έχει κατ΄ επανάληψη πει ψέματα σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε.

Μάλιστα η εφημερίδα αναφέρει ότι μέλη της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης συναντήθηκαν με τους δικηγόρους του Στρος-Καν και συζήτησαν το ενδεχόμενο να αποσυρθούν οι κατηγορίες που τον βαραίνουν.

Ο δικηγόρος του Στρος-Καν Μπέντζαμιν Μπράφμαν δήλωσε ότι «ο κ. Στρος-Καν μπορεί να αφεθεί ελεύθερος από τον κατ'οίκον περιορισμό που του έχει επιβληθεί, αφού υπάρχει πιθανότητα οι σοβαρές κατηγορίες εναντίον του να μην ευσταθούν».

Πάντως, τα ιατροδικαστικά στοιχεία δείχνουν ότι υπήρξε σεξουαλική επαφή ανάμεσα στον πρώην ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ και την καμαριέρα, αλλά η αξιοπιστία της αμφισβητείται.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα εντοπίστηκαν ανακρίβειες στην αίτηση για παροχή ασύλου που είχε κάνει η 32χρονη, που κατάγεται από την Γουϊνέα, αλλά και πιθανή ανάμειξή της σε ενέργειες όπως διακίνηση ναρκωτικών και ξέπλυμα χρήματος.

Μάλιστα, μία ημέρα μετά το περιστατικό, η 32χρονη συνομίλησε με κρατούμενο για τα ενδεχόμενα οφέλη που θα έχει αν μηνύσει τον Στρος-Καν.

Η συνομιλία αυτή έχει καταγραφεί.

Ο άνδρας αυτός έχει συλληφθεί και φυλακιστεί για κατοχή 180 κιλών μαριχουάνας και είναι ένας από αυτούς που τα τελευταία δύο χρόνια κατέθεταν χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό της καμαριέρας, συνολικά περίπου 100.000 δολάρια.

Τέλος, η εφημερίδα υπογραμμίζει πως η γυναίκα είπε στους αστυνομικούς πως στην αίτηση για χορήγηση ασύλου ανέφερε ότι είχε πέσει στο παρελθόν θύμα βιασμού, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει καταχωρηθεί στην αίτηση.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν θα παραστεί ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης στις 15.30 (ώρα Γκρίνουιτς).

Η σχετική απόφαση αποτελεί έκπληξη, καθώς ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, δεν αναμενόταν να παραστεί στο δικαστήριο πριν από τις 18 Ιουλίου.
Πηγή: skai.gr