Αίγυπτος: Δεκάδες τραυματίες σε συγκρούσεις ανάμεσα σε υποστηρικτές και επικριτές του πρώην προέδρου Μουμπάρακ στο Κάιρο

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις οι οποίες ξέσπασαν στο κέντρο του Καΐρου ανάμεσα σε δύο ομάδες διαδηλωτών υπέρ και κατά της προσαγωγής σε δίκη του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, μετέδωσε το επίσημο αιγυπτιακό ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA.

Ο 83χρονος Μουμπάρακ αναγκάστηκε να παραιτηθεί το Φεβρουάριο μετά τη λαϊκή εξέγερση εναντίον του· αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου την 3η Αυγούστου κατηγορούμενος για δολοφονίες διαδηλωτών και κατάχρηση εξουσίας.

Το πρακτορείο μετέδωσε ότι οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν διαδηλωτές κατά του Μουμπάρακ έφθασαν σε μια περιοχή όπου εκατοντάδες υποστηρικτές του πρώην προέδρου πραγματοποιούσαν μια συγκέντρωση.

«Η κατάσταση τότε μετατράπηκε σε σύγκρουση ανάμεσα στις δύο ομάδες που πέταξαν πέτρες η μια στην άλλη», ανέφερε το MENA, προσθέτοντας ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας χώρισαν τους πολίτες που συγκρούονταν.

Ο Μουμπάρακ δεν έχει κάνει καμιά δημόσια εμφάνιση αφότου αποσύρθηκε, μετά την παραίτησή του, σε μια βίλα στο θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ της Ερυθράς Θάλασσας. Έδωσε στην δημοσιότητα μια μαγνητοσκοπημένη δήλωση τον Απρίλιο στην οποία διέψευδε τις κατηγορίες περί διαφθοράς και δεσμευόταν να υπερασπιστεί την υστεροφημία του.

Την Δευτέρα, ο συνήγορός του είπε ότι πάσχει από καρκίνο.

Πηγή: skai.gr