ΝΑΤΟ: Φονική επιδρομή με 15 νεκρούς στη Λιβύη

Το ΝΑΤΟ "διέψευσε κατηγορηματικά" ότι εξαπέλυσε τη Δευτέρα μία αεροπορική επιδρομή εναντίον της πόλης Σόρμαν, 70 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης, από την οποία, σύμφωνα με το καθεστώς της Λιβύης 15 άνθρωποι, ανάμεσά τους και τρία παιδιά, σκοτώθηκαν, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Συμμαχίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Διαψεύδουμε κατηγορηματικά ότι εξαπολύσαμε αυτή την επίθεση εναντίον της Σόρμαν. Δεν επιχειρήσαμε στην περιοχή αυτή", δήλωσε αυτός ο εκπρόσωπος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Η μοναδική επίθεση που εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύχτας το ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης σημειώθηκε "στην ίδια την Τρίπολη και στις 04:00 το πρωί", πρόσθεσε.

Το καθεστώς της Λιβύης ανακοίνωσε τη Δευτέρα το πρωί ότι 15 άνθρωποι, ανάμεσά τους και τρία παιδιά, σκοτώθηκαν από μία επίθεση του ΝΑΤΟ που είχε στόχο την κατοικία ενός πρώην συνεργάτη του Μουάμαρ Καντάφι στη Σόρμαν, διευκρινίζοντας ότι η οικία "χτυπήθηκε από οκτώ πυραύλους" στη διάρκεια της επίθεσης που πραγματοποιήθηκε στις 04:00 το πρωί.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που μετέβη στην περιοχή και άλλους ανταποκριτές του διεθνούς Τύπου, αρκετά κτίρια καταστράφηκαν.

Οι δημοσιογράφοι δεν είδαν σορούς, μόνο ένα κεφάλι ανασύρθηκε από τα ερείπια.

Τα σωστικά συνεργεία διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων θυμάτων κάτω από τα ερείπια.
Η κατοικία ανήκει στον Χουΐντι Χεμίντ ο οποίος είχε διατελέσει μέλος του συμβουλίου διοίκησης της επανάστασης του 1969.
Πηγή: skai.gr