Λαθρεμπόριο όπλων μέσω Τυνησίας από τους λίβυους αντάρτες

Σε λαθρεμπόριο όπλων μέσω της Τυνησίας αποδύονται, σύμφωνα με το BBC, οι αντιφρονούντες, για την αντιμετώπιση των πιστών στον συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι δυνάμεων.

Ένας λίβυος λαθρέμπορος δήλωσε στο BBC ότι οπλοπολυβόλο Καλάσνικοφ AK47s και εκτοξευτές χειροβομβίδων μεταφέρονται κατά μήκος των συνόρων Λιβύης - Τυνησίας, σε μικρές, αλλά συχνές αποστολές.

Πάντως, επισήμως η νεοσύστατη τυνησιακή κυβέρνηση αρνείται να δώσει επίσημη στήριξη στους εξεγερμένους. Στο πλαίσιο αυτό, οι Τυνήσιοι συνοριοφύλακες έχουν λάβει διαταγές για εξέταση κάθε οχήματος με κατεύθυνση τη Λιβύη.

Όμως τα μέλη της λιβυκής διασποράς δραστηριοποιούνται στη χρηματοδότηση της αγοράς οπλισμού και την αποστολή τους στη Δυτική Λιβύη, ενώ πολλοί Τυνήσιοι που στηρίζουν το στόχο των αντιφρονούντων για ανατροπή του Καντάφι τους βοηθούν να περάσουν τα όπλα από τα σύνορα δήλωσε ο λαθρέμπορος, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Από την πλευρά του, διοικητής των αντιφρονούντων απεύθυνε έκκληση για τις χώρες του ΝΑΤΟ να στείλουν επίσημα περισσότερα και βαρύτερα όπλα μέσω της Τυνησίας.

Σύμφωνα με τους αντάρτες, η έλλειψη οπλισμού οδηγεί στην παράταση του πολέμου. 

Στο μεταξύ, οι εξεγερμένοι εξαπέλυσαν την Κυριακή επίθεση για να ανακαταλάβουν την πόλη Μπρέγκα, όπου υπάρχουν σημαντικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, αλλά απωθήθηκαν μετά από μια μάχη στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις μαχητές τους, είπαν στελέχη τους και γιατροί.

Πηγή: skai.gr