Κλείσιμο

Σομαλία: Σκοτώθηκε μέλος της Αλ Κάιντα από αστυνομικούς


Η αστυνομία σκότωσε ένα από τα πλέον καταζητούμενα στελέχη της Αλ Κάιντα, τον Φάζουλ Αμπντάλα Μοχάμεντ, που φέρεται ότι ήταν ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων στις αμερικανικές πρεσβείες στην Κένυα και την Τανζανία το 1998.

Η σομαλική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένα από τα πλέον καταζητούμενα στελέχη της Αλ Κάιντα, ο Φάζουλ Αμπντάλα Μοχάμεντ, σκοτώθηκε στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.
«Επιβεβαιώσαμε ότι σκοτώθηκε από την αστυνομία μας σε σημείο ελέγχου αυτήν την εβδομάδα», δήλωσε ο Χάλιμα Άντεν, υψηλόβαθμος αξιωματικός της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας στο Μογκαντίσου.

«Είχε ένα πλαστό νοτιοαφρικανικό διαβατήριο και άλλα έγγραφα. Έπειτα από ενδελεχή έρευνα, επιβεβαιώσαμε ότι ήταν αυτός και θάψαμε τη σορό του», προσέθεσε.

Σύμφωνα επίσης με τον επικεφαλής της αστυνομίας της Κένυας Μάθιου Ιτέρ, ο Φάζουλ Αμπντάλα Μοχάμεντ σκοτώθηκε την Τετάρτη στο Μογκαντίσου. «Μας έδωσαν την πληροφορία αυτή οι σομαλικές αρχές», διευκρίνισε ο ίδιος.

Ο Φάζουλ Αμπντάλα Μοχάμεντ φέρεται ότι ήταν ο ηγέτης της Αλ Κάιντα στην ανατολική Αφρική και ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων στις αμερικανικές πρεσβείες στην Κένυα και την Τανζανία τον Ιούλιο του 1998 από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους συνολικά 224 άνθρωποι.

Ο Φάζουλ Αμπντάλα Μοχάμεντ ήταν επίσης ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της Αλ Σαμπάαμπ, της ισλαμιστικής οργάνωσης που αγωνίζεται να πάρει τον έλεγχο της Σομαλίας.
Πηγή: skai.gr