Λιβύη: 17 νεκροί από βομβαρδισμό δυνάμεων του Καντάφι

Δυνάμεις πιστές στο Λίβυο συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι βομβάρδισαν την ελεγχόμενη από τους εξεγερμένους πόλη Μιζουράτα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον 60, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές.

Ο βομβαρδισμός της πόλης συνεχίζεται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ανέφερε ένας φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Ρόιτερς που βρίσκεται στην περιοχή.

Πυρά πυροβολικού έπεσαν και κοντά στο νοσοκομείο Χεκμάχ, όπου έχουν μεταφερθεί νεκροί και τραυματίες. Οι εξεγερμένοι υποστήριξαν ότι οι δυνάμεις του Καντάφι βομβάρδισαν τις θέσεις τους στην περιοχή των Δυτικών Ορέων το βράδυ της Πέμπτης και κατηγόρησαν το ΝΑΤΟ ότι δεν κάνει αρκετά για να τις σταματήσει.

"Βομβαρδίζουν τη Ζιντάν με πυραύλους Γκραντ", είπε ο εκπρόσωπος των εξεγερμένων. "Δεν έγιναν αεροπορικές επιδρομές από το ΝΑΤΟ εδώ και μία εβδομάδα", πρόσθεσε.

Ένας άλλος εκπρόσωπός τους, ο Τζούμα Ιμπραχίμ, είπε ότι επλήγησαν επίσης οι πόλεις Γιαφράν και Ναλούτ ενώ οι δυνάμεις του Καντάφι συγκεντρώνονται κοντά στα σύνορα με την Τυνησία και θα επιχειρήσουν να ανακαταλάβουν το μεθοριακό πέρασμα Ουαζίν.

Ισχυρές εκρήξεις ωστόσο σημειώθηκαν το μεσημέρι και στο προάστιο Αΐν Ζάρα της Τρίπολης, απ' όπου υψώνεται πυκνός καπνός. Κάτοικοι της Τατζούρα, στα ανατολικά προάστια, είπαν ότι και στη δική τους συνοικία έγιναν δύο εκρήξεις, αλλά δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσουν τους στόχους.
Πηγή: skai.gr