Βρετανοί μισθοφόροι στη Μισράτα

Πρώην μέλη των βρετανικών ειδικών δυνάμεων (SAS) βοηθούν τις Νατοϊκές δυνάμεις στην αναγνώριση στόχων στην πόλη Μισράτα της Λιβύης, στις επιθέσεις κατά των δυνάμεων του συνταγματάρχη Καντάφι.

Όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος, οι Βρετανοί βετεράνοι στρατιώτες ενημερώνουν απευθείας το αρχηγείο του ΝΑΤΟ στη Νάπολη. Στη συνέχεια οι στόχοι επιβεβαιώνονται από κατασκοπευτικά βρετανικά και αμερικανικά μη-επανδρωμένα αεροσκάφη.

Όπως σημειώνεται, οι πληροφορίες που συγκεντρώνονται πιθανότατα θα αξιοποιηθούν κατά τις αναμενόμενες επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων του Καντάφι στην περιοχή της Μισράτα με βρετανικά και γαλλικά στρατιωτικά ελικόπτερα τις επόμενες ημέρες.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας αρνείται ότι έχει στείλει Βρετανούς στρατιώτες στο λιβυκό έδαφος, κάτι που δεν προνοεί το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και ενδεχόμενο που επανειλημμένως έχει απορρίψει ο πρωθυπουργός Κάμερον. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται ο Γκάρντιαν, οι βετεράνοι στρατιώτες βρίσκονται μεν στη Λιβύη με τις ευλογίες του Λονδίνου και των συμμάχων, ωστόσο εργάζονται για ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας που πληρώνονται από αραβικές χώρες, όπως το Κατάρ.

Πηγή: Θανάσης Γκαβός