Κλείσιμο

ΝΑΤΟ: παρατείνει τις δράσεις του στη Λιβύη

Την απόφαση να παρατείνουν ως το τέλος Σεπτεμβρίου το σχέδιο στρατιωτικής δράσης της ατλαντικής συμμαχίας στη Λιβύη, το οποίο τερματίζεται επισήμως στις 27 Ιουνίου, πήραν την Τετάρτη οι πρεσβευτές των χωρών του ΝΑΤΟ.

Σε ανακοίνωση του ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, ο Άντερς Φο Ράσμουσεν, δήλωσε ότι, το ΝΑΤΟ και οι εταίροι του αποφάσισαν να παρατείνουν την αποστολή μας στη Λιβύη για 90 ημέρες επιπλέον.

«Η απόφαση αυτή στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι: είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις μας για να προστατεύσουμε το λιβυκό λαό», πρόσθεσε.

Συνέχισε λέγοντας, «θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να εκπληρώσουμε την εντολή των Ηνωμένων Εθνών. Θα διατηρήσουμε την πίεση για να διασφαλίσουμε ότι θα εκπληρωθεί. Η απόφασή μας στέλνει επίσης ένα σαφές μήνυμα στο λιβυκό λαό: το ΝΑΤΟ, οι εταίροι μας, η διεθνής κοινότητα στο σύνολό της είναι στο πλευρό σας».

«Είμαστε ενωμένοι για να εξασφαλίσουμε ότι θα μπορέσετε να οικοδομήσετε το μέλλον σας. Και η μέρα αυτή πλησιάζει», κατέληξε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Το ΝΑΤΟ πήρε τα ηνία της στρατιωτικής επιχείρησης στη Λιβύη στις 31 Μαρτίου.

Η απόφαση ελήφθη από το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο που συνεδρίασε την Τετάρτη στις Βρυξέλλες σε επίπεδο πρεσβευτών των κρατών μελών.
Πηγή: skai.gr