Κλείσιμο

Ο Καντάφι εξοπλίζει εγκληματίες για να καταστείλει τις εξεγέρσεις

Ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι έχει εξοπλίσει εγκληματίες σε μία προσπάθεια να καταστείλει την εξέγερση ενάντια στο καθεστώς του στην πόλη Ζλιτάν, μία από τις τρεις πόλεις που χωρίζουν τη Μιζουράτα, η οποία είναι υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων, από την Τρίπολη, όπως δήλωσε την Τρίτη ένας εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών.

Ο εκπρόσωπος των εξεγερμένων Μοχάμεντ δήλωσε στο Ρόιτερς ότι οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον Καντάφι στρατολογούν εγκληματίες, αποστολή των οποίων είναι να συλλαμβάνουν όποιον θεωρούν ότι είναι αντικαθεστωτικός και να τρομοκρατούν τους κατοίκους της πόλης.

"Γέμισαν (τη Ζλιτάν) με εμπόρους ναρκωτικών και εγκληματίες", δήλωσε ο Μοχάμεντ σε τηλεφωνική του επικοινωνία. "Τους έδωσαν αυτόματα όπλα και χειροβομβίδες για να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους της Ζλιτάν. Εκτός από τις συλλήψεις και τον εκφοβισμό, υπάρχουν αναφορές και για βιασμούς".

Το τελευταίο τέτοιο περιστατικό, επεσήμανε ο Μοχάμεντ, αφορούσε ένα 12χρονο αγόρι το οποίο αυτή την εβδομάδα χτυπήθηκε και βιάστηκε από παραστρατιωτικούς. Στη συνέχεια το εγκατέλειψαν στο δρόμο.

Δεν υπάρχει τρόπος να επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες, όμως οι κάτοικοι και σε άλλες πόλεις της Λιβύης έχουν αναφερθεί στη στρατολόγηση εγκληματιών από τις δυνάμεις του Καντάφι.

Ένας κάτοικος που δεν θέλησε να κατονομαστεί δήλωσε στο Ρόιτερς ότι οι ενδείξεις μίας εξέγερσης εναντίον του Καντάφι είναι προφανείς και πιο δυτικά στις πόλεις Χομς και Γκαραμπούλι.

Ο στρατός του Καντάφι προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο η εξέγερση να εξαπλωθεί στις πόλεις Ζλιτάν, Χομς και Γκαραμπούλι και γι' αυτό το λόγο συγκεντρώνει στρατεύματα και στρατιωτικό εξοπλισμό γύρω από αυτές, επεσήμανε ο Μοχάμεντ, επικαλούμενος αυτόπτες μάρτυρες.
Πηγή: skai.gr