Αίγυπτος: «Αγανακτισμένοι» στην πλατεία Ταχρίρ

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι άρχισαν να συγκεντρώνονται το μεσημέρι στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου για να διαμαρτυρηθούν για την καθυστέρηση της εφαρμογής των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων μετά την αλλαγή του καθεστώτος, το Φεβρουάριο και την ανάληψη της εξουσίας από το στρατό, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι συγκεντρώνονται στην πλατεία Ταχρίρ ύστερα από έκκληση της νεολαίας μέσω του Διαδικτύου, ζητούν μια «δεύτερη επανάσταση» και μια «νέα ημέρα οργής» - αναφορά στις μεγάλες διαδηλώσεις που προκάλεσαν την πτώση του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ.

Ωστόσο, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι αποστασιοποιήθηκαν από αυτήν την πρωτοβουλία, εκτιμώντας ότι υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει εντάσεις ανάμεσα στον πληθυσμό και το στρατό και να απειλήσει τη μεταβατική διαδικασία.

Από την πλευρά του, ο στρατός ανακοίνωσε ότι θα κρατηθεί μακριά από τους διαδηλωτές για να αποτρέψει τυχόν συγκρούσεις και προειδοποίησε στη σελίδα του στο Facebook για την παρουσία «υπόπτων στοιχείων που θα επιχειρήσουν να στρέψουν το στρατό κατά του λαού».

Διαδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις της Αιγύπτου.
Πηγή: skai.gr