Ελεύθερη θα αφεθεί προσωρινά η σύζυγος Μουμπάρακ

Η σύζυγος του έκπτωτου προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, Σουζάν, που είχε τεθεί υπό κράτηση, θα αφεθεί προσωρινά ελεύθερη αφού καταβάλλει εγγύηση και επιστρέψει ορισμένους πόρους στο κράτος, δήλωσαν δικαστικές πηγές στο Ρόιτερς και στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η έρευνα για παράνομο πλουτισμό συνεχίζεται, πάντως η σύζυγος του πρώην προέδρου δεν θα παραμείνει προφυλακισμένη διότι θα επιστρέψει πόρους που διαθέτει στο κράτος. Πρόκειται να αποφυλακιστεί με εγγύηση σύντομα», είπε μία δικαστική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Μουμπάρακ, η οποία διαψεύδει τις καταγγελίες ότι χρησιμοποίησε την επιρροή του συζύγου της για παράνομο προσωπικό όφελος. Η Μουμπάρακ εισήχθη σε νοσοκομείο την Παρασκευή καθώς εμφάνισε συμπτώματα που κατέδειξαν ότι υπέστη καρδιακή προσβολή. Άλλες πηγές ανέφεραν ότι υπέστη «κρίση πανικού».

Επέστρεψε σε μια βίλα στο Κάιρο κι έδωσε στις αρχές εξουσιοδότηση να αποσύρει έως και 20 εκατ. αιγυπτιακές λίρες (3,37 εκατ. δολάρια) από δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ.

Πηγή: skai.gr