Νατοϊκή επιδρομή με δεκάδες θύματα στη Λιβύη

«Μεγάλος αριθμός πολιτών» που βρισκόταν σε ξενώνα σκοτώθηκε από επιδρομή του ΝΑΤΟ στην πόλη Μπρέγκα στην ανατολική Λιβύη, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Λιβύης.

Οι νεκροί υπολογίζονται σε τουλάχιστον 16 και οι τραυματίες σε 40.

Η κρατική τηλεόραση έδειξε εικόνες από τουλάχιστον 9 πτώματα που είχαν εμφανή σημάδια από πολλαπλά τραύματα, τα οποία ήταν τυλιγμένα σε κουβέρτες και βρίσκονταν σε άγνωστη τοποθεσία.

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατό να επιβεβαιωθεί η πληροφορία αυτή από ανεξάρτητη πηγή.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στα προάστια της Τρίπολης

Παράλληλα, ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην Τατζούρα, στα ανατολικά προάστια της λιβυκής πρωτεύουσας, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ο τομέας της Τατζούρα αποτελεί σχεδόν καθημερινά στόχο επιδρομών του ΝΑΤΟ.

Εντάλματα σύλληψης από το ΔΠΔ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Λιβύη

Στο μεταξύ, ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) Λουίς Μορένο-Οκάμπο δήλωσε την Παρασκευή ότι θα ζητήσει τη Δευτέρα στις 16 Μαΐου του 2011 από τους δικαστές να εκδώσουν εντάλματα σύλληψης κατά «τριών ατόμων που φαίνεται ότι φέρουν τη μεγαλύτερη ευθύνη» για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν στη Λιβύη, αναφέρει το γραφείο του εισαγγελέα σε ανακοίνωσή του. Τα ονόματα των τριών αυτών ατόμων δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

«Οι δικαστές μπορούν να αποφασίσουν αν θα αποδεχθούν το αίτημα, αν θα το απορρίψουν ή αν θα ζητήσουν από το γραφείο (του εισαγγελέα) επιπρόσθετες πληροφορίες», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Ο Μορένο-Οκάμπο, στον οποίο είχε προσφύγει στις 26 Φεβρουαρίου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ανακοίνωσε στις 3 Μαρτίου την έναρξη έρευνας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Λιβύη, η οποία αφορά 8 άτομα, μεταξύ των οποίων ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι και τρεις από τους γιους του.
Πηγή: skai.gr