Κλείσιμο

Χόσνι Μουμπάρακ: Συνεχίζεται η κράτηση του

Τη συνέχιση της κράτησης για 15 ακόμα ημέρες του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ διέταξε η αιγυπτιακή δικαιοσύνη στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται σε βάρος του για παράνομο πλουτισμό, όπως μετέδωσε το επίσημο αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ.

Ο επικεφαλής του Τμήματος πάταξης παράνομων κερδών του υπουργείου Δικαιοσύνης Ασεμ ελ Γκοχάρι «διέταξε την κράτηση του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ μετά την τρίωρη ανάκρισή του στο Σαρμ ελ Σέιχ όπως μετέδωσε το Αιγυπτιακό πρακτορείο.

Την Τρίτη η δικαιοσύνη είχε ήδη παρατείνει κατά 15 ημέρες την προληπτική κράτηση του Μουμπάρακ στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για διαφθορά και για την αιματηρή καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Αίγυπτο στην αρχή της χρονιάς.

Ο 83χρονος πρώην πρόεδρος νοσηλεύεται από τις 12 Απριλίου στο διεθνές νοσοκομείο του Σαρμ ελ Σέιχ, του θέρετρου της Ερυθράς Θάλασσας στο Σινά, ύστερα από ελαφρύ καρδιακό επεισόδιο που υπέστη στη διάρκεια των ανακρίσεών του.

Ο Χόσνι Μουμπάρακ τέθηκε υπό κράτηση στις 11 Φεβρουαρίου μετά τη πτώση του καθεστώτος του ύστερα από λαϊκή εξέργεση.

Υπό προσωρινή κράτηση η σύζυγος του Μουμπάρακ

Η Σούζαν Μουμπάρακ, σύζυγος του τέως προέδρου, τέθηκε σε προσωρινή κράτηση για 15 ημέρες.
Η σύζυγος του αιγυπτίου πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ Σούζαν Θάμπετ-Μουμπάρακ, τέθηκε την Παρασκευή σε προσωρινή κράτηση για 15 ημέρες στο πλαίσιο της έρευνας για την περιουσία της, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Mena.

Το τμήμα πάταξης παράνομων κερδών αποφάσισε να «θέσει τη Σούζαν Θάμπετ Σάλεχ, σύζυγο του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, σε δεκαπενθήμερη κράτηση για τις ανάγκες της έρευνας», σύμφωνα με το Mena.

Η Σούζαν Θάμπετ κατηγορείται ότι πλούτισε παράνομα καταχρώμενη τη θέση του συζύγου της.


Πηγή: skai.gr