Ισχυρές εκρήξεις στην Τρίπολη

Τρεις ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο ανατολικό τμήμα της Τρίπολης, λίγο μετά τις υπερπτήσεις αεροσκαφών - προφανώς του NATO - πάνω από την πρωτεύουσα της Λιβύης, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Στο μεταξύ ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε ότι τέσσερις οβίδες μεγάλου διαμετρήματος που έριξαν δυνάμεις του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι στην διάρκεια μάχης με εξεγερμένους έπληξαν χθες το τυνησιακό έδαφος, χωρίς να προκαλέσουν θύματα, κοντά στην πόλη Ντεχίμπα, στην παραμεθόριο Λιβύης-Τυνησίας, στο νότο της χώρας.

Οι δύο πρώτες οβίδες έπεσαν μετά το μεσημέρι σε μια ζώνη στην έρημο περίπου 1.500 μέτρα από φυλάκιο στη Ντεχίμπα που βρίσκεται στην μεθοριακή γραμμή. Το φυλάκιο εκκενώθηκε λίγο μετά τις 12:00 λόγω των μαχών που μαίνονταν στην περιοχή.

Άλλες δύο οβίδες εξερράγησαν το απόγευμα κοντά στην πόλη Ντεχίμπα, περίπου 4 χλμ. από τα σύνορα: η πρώτη σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από ένα σπίτι και η άλλη σε ένα άδειο οικόπεδο.

Πολλές δεκάδες οβίδες και ρουκέτες τύπου Γκραντ έπληξαν την περιοχή αυτή της μεθορίου, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του πρακτορείου.
Πηγή: skai.gr