Ο γάμος της χρονιάς

Η αντίστροφη μέτρηση για τον πριγκηπικό γάμο του Γουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον έχει ήδη ξεκινήσει. Σύντομα οι δύο μελλόνυμφοι θα ανταλλάξουν ενώπιον εκατοντάδων καλεσμένων και εκατομμυρίων τηλεθεατών όρκους αγάπης και αφοσίωσης.

Ήδη έχουν αρχίσει και εισέρχονται στο αβαείο του Ουεστμίνστερ ορισμένοι εκ των 1.900 καλεσμένων του ζευγαριού, που αρχίζει στις 11 το πρωί, ώρα Γκρίνουιτς (13.00 ώρα Ελλάδας).

Μεταξύ τους, περίπου 40 μέλη ξένων βασιλικών οικογενειών, διασημότητες όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και ο Ελτον Τζον, αλλά και απλοί πολίτες, ενώ στη λίστα των προσκεκλημένων δεν είναι ο Μπάρακ Ομπάμα, ο Τόνι Μπλερ και Γκόρντον Μπράουν.

Στο μεταξύ, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον θα φέρουν στο εξής τον τίτλο του δούκα και της δούκισσας του Κέιμπριτζ, σύμφωνα με απόφαση της βασίλισσας Ελισάβετ Β', που ανακοινώθηκε από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, λίγες ώρες πριν από τη τέλεση του γάμου τους.

Στον Γουίλιαμ, τον πρωτότοκο γιό του πρίγκιπα Κάρολου και δεύτερο στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου δίδεται έτσι από τη γιαγιά του ο υψηλότερος τίτλος της βρετανικής τάξης των ευγενών.

Ο 28χρονος πρίγκιπας λαμβάνει επίσης τον τίτλο του κόμη του Στράδερν και του βαρόνου του Κάρικφεργκους, τίτλο που αντίστοιχα θα φέρει και η 29χρονη Κέιτ, κόμισσα του Στράδερν και βαρόνη του Κάρικφεργκους, μετά το γάμο τους στο Αββαείο του Ουέστμινστερ.

Εορταστική ατμόσφαιρα

Στις 600.000 εκτιμά το BBC ότι θα φτάσει το πλήθος στους δρόμους κατά την τελετή του γάμου του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μιντλετον στη μια ώρα Ελλάδος.

Σύμφωνα με στοιχεία της Σκότλαντ Γιάρντ περίπου 5.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός, ενώ οι 900 από αυτούς θα έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους απ όπου θα περάσει το πριγκηπικό ζεύγος

Περισσότερα από 5.500 πάρτι δρόμου έχουν οργανωθεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Περίπου 650 καλεσμένοι έχουν προσκληθεί σε δεξίωση στο Παλάτι, ενώ περίπου 300 στενοί φίλοι του ζεύγους θα παραστούν σε δείπνο που παραθέτει ο Πρίγκιπας Κάρολος και για βραδιά ντίσκο.

Δεξίωση διοργανώνει και ο Βρετανός πρωθυπουργός στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Στον επονομαζόμενο "γάμο της χρονιάς", του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, ο ΣΚΑΪ θα είναι "παρών". Η τηλεόραση του ΣΚΑΪ θα καλύψει με ζωντανές συνδέσεις και ρεπορτάζ τον βασιλικό γάμο από τις 10 το πρωί.
Πηγή: skai.gr