Απειλεί να μετατρέψει δημοσίους υπαλλήλους σε πυροσβέστες

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, απείλησε σήμερα τους δημοσίους υπαλλήλους της χώρας ότι θα τους στείλει «να σβήνουν τις φωτιές» εάν δεν ληφθούν εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Να υπενθυμίσουμε ότι πέρυσι το καλοκαίρι καταστράφηκαν 10 εκατομμύρια στρέμματα.

«Είναι άμεση ευθύνη της κυβέρνησης. Θεωρήστε το ως τελευταία προειδοποίηση», είπε ο Μεντβέντεφ, σύμφωνα με το βίντεο που μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση. «Αν δεν τα καταφέρετε, θα πάτε όλοι να σβήνετε τις φωτιές, μαζί με τα μέλη των τοπικών αρχών της Μόσχας και των άλλων περιοχών της Ρωσίας», πρόσθεσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος αντέδρασε κατ' αυτόν τον τρόπο σε μια έκθεση που ανέφερε ότι τα μέτρα για την πρόληψη των πυρκαγιών θα τεθούν σε εφαρμογή τον Μάιο. Ο Μεντβέντεφ θεωρεί ότι τότε θα είναι ήδη πολύ αργά.

Το καλοκαίρι του 2010 ένας πρωτόγνωρος καύσωνας έπληξε τις δυτικές περιοχές της Ρωσίας ενώ ταυτόχρονα τεράστιες πυρκαγιές κατέστρεψαν ολόκληρα χωριά και προκάλεσαν το θάνατο περίπου 60 ανθρώπων. Τοξικά νέφη καπνού κάλυψαν πολλές πόλεις, μεταξύ άλλων και τη Μόσχα.
Πηγή: skai.gr