Τσαντ: Διάψευση για στρατιωτική ενίσχυση του Καντάφι

Στη διάψευση των καταγγελιών που διατύπωσαν λίβυοι εξεγερμένοι, σύμφωνα με τους οποίους αξιωματικοί και στρατιώτες των ένοπλων δυνάμεων της χώρας του Τσαντ μάχονται μαζί με τις δυνάμεις του Καντάφι προέβη το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών του Τσαντ.

Ο Μούσα Φάκι Μαχμάτ, μιλώντας σε διπλωματικούς απεσταλμένους στην πρωτεύουσα της χώρας της κεντρικής Αφρικής, είπε ότι οι πληροφορίες που περιέχει μια έκθεση του λιβυκού μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου η οποία παραδόθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά τις οποίες στελέχη του στρατού του Τσαντ βρίσκονται στη Λιβύη είναι αναληθείς.

"Θέλουμε να διαψεύσουμε επίσημα αυτές τις κατηγορίες και, ως απόδειξη, οι αξιωματικοί που αναφέρονται στην έκθεση είναι παρόντες εδώ», δήλωσε ο Μαχμάτ, δείχνοντας εννιά στρατιωτικούς που βρίσκονταν στην αίθουσα.

Οι εξεγερμένοι λένε ότι ο Καντάφι έφερε αφρικανούς μισθοφόρους από το Τσαντ και τη Ζιμπάμπουε για να βοηθήσουν τις λιβυκές δυνάμεις που αποπειρώνται να καταστείλουν την εξέγερση εναντίον του καθεστώτος του.

Ο ΥΠΕΞ του Τσαντ είπε ότι ζητήθηκε από τη Γαλλία να συμβάλλει στην επιτήρηση της μεθορίου με τη Λιβύη και ότι οι καταγγελίες περί του ότι χιλιάδες μαχητές από το Τσαντ εισήλθαν στη Λιβύη και ότι ο Καντάφι μετέφερε ένα μεγάλο φορτίο χρυσού στο Τσαντ είναι επίσης αναληθείς.

"Πώς θα μπορούσαν τόνοι χρυσού που ανήκουν στον Καντάφι να σταλούν στο Τσαντ χωρίς να τους δει κανείς;», ρώτησε.
Πηγή: skai.gr