Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του κινηματογραφιστή Τέο βαν Γκογκ

Ο Μοχάμεντ Μπουγερί, ο ριζοσπάστης μουσουλμάνος που κατηγορείται για την δολοφονία του ολλανδού κινηματογραφιστή Τέο βαν Γκογκ, δεν ενήργησε μόνος του, υποστήριξαν οι εισαγγελείς κατά την πρώτη μέρα της προκαταρκτικής ακροαματικής διαδικασίας.
Ο 26χρονος κατηγορούμενος, μέσω του δικηγόρου του δήλωσε ότι αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για την δολοφονία του Βαν Γκογκ. Ωστόσο οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι από τις παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων προκύπτει πως ο Μπουγερί δεν ενήργησε μόνος.
Οι αρχές αποκάλυψαν ότι αντίγραφα της επιστολής που ήταν καρφωμένη με ένα μαχαίρι στο σώμα του Βαν Γκογκ βρέθηκαν και αλλού.
Η επιστολή περιείχε απειλές εναντίον ολλανδών πολιτικών, όπως της σομαλικής καταγωγής Αγιααν Χίρσι Αλι, που είχε συνεργαστεί με τον Βαν Γκογκ σ` ένα ντοκυμαντέρ επικριτικό για την μεταχείριση των μουσουλμάνων γυναικών.
Αντίγραφο της επιστολής βρέθηκε στον ηλεκτρονικού υπολογιστή του Μπουγερί αλλά και σε αυτόν ενός φίλου του, που είναι μέλος μίας ριζοσπαστικής μουσουλμανικής οργάνωσης.
Οι ολλανδικές αρχές έχουν συλλάβει συνολικά 13 μέλη της οργάνωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μαροκινός αναμένεται να αντιμετωπίσει και άλλες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της απόπειρας εκφοβισμού ενός μέλους του κοινοβουλίου.
Πηγή: skai.gr