Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Ιαπωνία

Σε 4.314 ανέρχεται ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών, σε 8.606 των αγνοουμένων και σε 2.282 των τραυματιών, σύμφωνα με νέο προσωρινό επίσημο απολογισμό της αστυνομίας της Ιαπωνίας, ο οποίος δόθηκε στη δημοσιότητα τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη (τοπική ώρα).

Πρόκειται για τον αριθμό των νεκρών που έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα, όμως οι αρχές αναμένουν ότι ο τελικός απολογισμός θα ξεπεράσει κατά πολύ τους 10.000 νεκρούς, αν ληφθούν υπόψη οι αριθμοί των αγνοουμένων στον πανεθνικό αυτόν απολογισμό.

Εξάλλου εκτός από τα πτώματα που εντοπίζονται καθημερινά στη ζώνη που επλήγη από το σεισμό και το τσουνάμι, ο επικεφαλής της επαρχίας Μιγιάγκι, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, μία από τις περισσότερο πληγείσες περιοχές, εξέφρασε σήμερα τη βεβαιότητα ότι ο αριθμός των νεκρών θα ξεπεράσει τους 10.000 μόνον για την περιοχή αυτή στην οποία βρίσκεται κυρίως η πόλη Σεντάι.

Την Τετάρτη εξάλλου ο δήμαρχος της πόλης Ισινομάκι, που βρίσκεται στην ίδια επαρχία, εξέφρασε φόβους ότι αγνοούνται περίπου 10.000 κάτοικοι του δήμου του που επλήγη άσχημα από το σεισμό και το τσουνάμι.

Τα σωστικά συνεργεία αξιολογούν επίσης τώρα ότι υπάρχουν λίγες πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες στα ερείπια, καθώς έχουν περάσει περισσότερες από πέντε ημέρες από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 9,0, ο οποίος ήταν ο πιο δυνατός που σημειώθηκε ποτέ στο ιαπωνικό έδαφος.
Πηγή: skai.gr