Ανησυχία για νέες εκρήξεις στην Ιαπωνία

Ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή ανατολικά του Τόκιο όπου τα κτίρια σείστηκαν για αρκετή ώρα.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στ' ανοικτά της περιοχής Σίμπα, ανατολικά της πρωτεύουσας και το βάθος του ήταν μόνο 10 χλμ., μετέδωσε η ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Δεν εκδόθηκε καμιά προειδοποίηση για τσουνάμι.

Λευκός καπνός φαίνεται να βγαίνει από τον αντιδραστήρα 3 του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Κιόντο.

Εν τω μεταξύ την κατάσβεση της νεότερης πυρκαγιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα, στον αντιδραστήρα 4 ανακοίνωσε νωρίτερα ο υπουργός Εμπορίου της Ιαπωνίας.

Πρόσθεσε ότι η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού εργοστασίου δεν επιβεβαιώνει την πυρκαγιά.

Την ίδια ώρα, το ενδεχόμενο αφαίρεσης των πλαισίων από τους αντιδραστήρες 5 και 6 του εργοστασίου εξετάζουν οι αρχές, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο έκρηξης.

Ειδικά ρομπότ επιστρατεύουν οι ιαπωνικές αρχές προκειμένου να συνδράμουν στις επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης ανθρώπων, μετά τον φονικό σεισμό και το τσουνάμι που έπληξε τη χώρα, την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, οι νεκροί στην Ιαπωνία ξεπέρασαν τις 3.000 οι νεκροί, ενώ οι αγνοούμενοι ανέρχονται σχεδόν σε 7.000.

Τουλάχιστον μισό εκατομμύριο είναι οι άστεγοι.

Ο Γ. Δελαβέκουρας στην "Πρώτη Γραμμή"

Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή ενημέρωση με όλους της έλληνες στην Ιαπωνία, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Με αφορμή το mail της πρεσβείας της Ελλάδας στην Ιαπωνία, όπου συστήνεται στους Έλληνες να αποφύγουν την επίσκεψη στην χώρα, σημείωσε πως δεν έχει γίνει καμία επιχείρηση εκκένωσης από καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πηγή: skai.gr