Ιαπωνία: Μία πόλη «έσβησε» από το χάρτη

Μια ολόκληρη πόλη με 23.000 κατοίκους (Ρικουζεντακάτα), στη βορειοανατολική Ιαπωνία «έσβησε» από το χάρτη ο σεισμός των 9 Ρίχτερ και το τσουνάμι που τον ακολούθησε την περασμένη Παρασκευή .

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για επιζώντες, ενώ φόβοι εκφράζονται και για άλλη μια πόλη (Οτσούσι) με 12.000 κατοίκους οι οποίοι εξακολουθούν να αγνοούνται .

Σύμφωνα με στοιχεία των ιαπωνικών μέσων ενημέρωσης που επικαλείται το Reuters, στην περιφέρεια Μιγιάγκι έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 2.785 ανθρώπων. Στην περιφέρεια Ιουάτε επιβεβαιώνεται ο θάνατος 574 ανθρώπων.

Συνεργεία διάσωσης από τουλάχιστον δέκα χώρες, 100.000 στρατιώτες και 250.000 αστυνομικοί αναζητούν επιζώντες στις παραλιακές πόλεις της βορειοανατολικής Ιαπωνίας, οι οποίες ισοπεδώθηκαν.

Περίπου 300.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους σε όλη την Ιαπωνία και δύο εκατομμύρια νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και σε 1,4 εκατομμύρια έχει διακοπεί η υδροδότηση.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση προσπαθεί να καθησυχάσει τους φόβους για ενδεχόμενη διαρροή πυρηνικής ενέργειας μετά τη διακοπή λειτουργίας του συστήματος ψύξης σε ένα ακόμη αντιδραστήρα στη Φουκουσίμα.
Πηγή: skai.gr