Κλείσιμο

Δυνάμεις του Καντάφι βομβάρδισαν θέσεις στο Ρας Λάνουφ

Αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε νωρίτερα την Κυριακή από τα πιστά στον Μουάμαρ Καντάφι στρατεύματα κατά του σημείου ελέγχου των εξεγερμένων στο Ρας Λάνουφ, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών, που είχαν διαψεύσει προηγουμένως πληροφορίες για την ανακατάληψη από τις δυνάμεις του Καντάφι της πόλης, ανακοίνωσαν επίσης πως διαψεύδουν τη μετάδοση του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου Αλ Λίμπια, που υποστήριζε πως οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν υπό τον έλεγχό τους και την πόλη του Τομπρούκ, στο ανατολικό άκρο της χώρας.

Απεναντίας, στρατιωτικός διοικητής των εξεγερμένων στα ανατολικά της χώρας δήλωσε πως οι δυνάμεις του έχουν προελάσει ακόμη δυτικότερα και πλέον ελέγχουν την πόλη αλ Ναουφαλίγια, γεγονός που τις τοποθετεί εγγύτερα στην γενέτειρα και προπύργιο του Καντάφι πόλη της Σύρτης.

Ο διοικητής Μπασίρ Αμπούντλ Γκαντίρ έκανε τις δηλώσεις αυτές σε συνέντευξη Τύπου. Η αλ Ναουφαλίγια είναι δυτικά του Μπιν Τζαουάντ, πόλη που οι εξεγερμένοι κατέλαβαν το Σάββατο.
Πηγή: skai.gr