Επεισόδιο μεταξύ φοιτητών – Θόδωρου Πάγκαλου

Μετά την προ ημερών διακοπή ομιλίας του Γιώργου Παπανδρέου στο Βερολίνο από Έλληνες φοιτητές, νέο επεισόδιο σημειώθηκε το Σάββατο στο Παρίσι μεταξύ φοιτητών και του Θόδωρου Πάγκαλου με συνέπεια να ακυρωθεί βραδιά - αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά.

Η βραδιά ήταν προγραμματισμένη στο Ελληνικό Σπίτι της Πανεπιστημιούπολης, με την προβολή του φιλμ «Ζ» παρουσία του σκηνοθέτη.

Πριν από την έναρξη και μόλις έφθασε στην αίθουσα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ομάδα Ελλήνων φοιτητών του επιτέθηκε φραστικά ενώ κρατούσαν πανό που έγραφε «στην Ελλάδα όπως και στη Γαλλία, συμπαράσταση στους μετανάστες χωρίς χαρτιά».

Ο κ. Πάγκαλος πρότεινε στους νέους να τους συναντήσει για μια ανοιχτή συζήτηση μαζί τους, εκείνοι όμως δεν δέχθηκαν. Επίσης μάταιες αποδείχθηκαν οι προσπάθειες του παρευρισκόμενου Κώστα Γαβρά για δημοκρατικό διάλογο.

Στη συνέχεια η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε ακόμη περισσότερο και αποχώρησαν ο κ. Πάγκαλος, ο πρέσβυς Κωνσταντίνος Χαλαστάνης και η πρόξενος, Κατερίνα Κόϊκα, ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς και η συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκομένων.

Σχολιάζοντας το συμβάν στο ΣΚΑΪ οι πρώην υπουργοί Ανδρέας Ανδριανόπουλος και Νίκος Χριστοδουλάκης τόνισαν ότι η διαμαρτυρία των φοιτητών δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα αφού δεν ακούστηκαν, και την απέδωσαν περισσότερο σε επικοινωνιακούς λόγους.
Πηγή: skai.gr