Κλείσιμο

Σύγχυση με την παραίτηση Μουμπάρακ από το κυβερνών κόμμα

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια «απέσυρε» την είδηση, που μεταδόθηκε προγενέστερα για λίγη ώρα, στο Κάιρο, ότι «ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, παραιτήθηκε από την ηγεσία του κυβερνώντος Εθνικού Δημοκρατικού κόμματος της Αιγύπτου», όπως μετέδωσε νωρίτερα, η κρατική τηλεόραση της χώρας.

Από το κυβερνών κόμμα παραιτήθηκε ολόκληρη η ηγεσία του. Μεταξύ των μελών του εκτελεστικού γραφείου του κυβερνώντος κόμματος βρίσκεται και ο Γκαμάλ Μουμπάρακ, γιος του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Νέος γενικός γραμματέας του κόμματος είναι ο Χόσαμ Μπαντράουι, ο οποίος θεωρείται ότι ανήκει στη φιλελεύθερη πτέρυγα του κόμματος.

Τερματισμό των διαδηλώσεων ζητά ο στρατός

Διοικητής του στρατού της Αιγύπτου απευθύνθηκε σήμερα στους χιλιάδες Αιγύπτιους που βρίσκονται στην Πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο του Καΐρου σε μια προσπάθεια να τους πείσει να σταματήσουν τις διαδηλώσεις, οι οποίες έχουν παραλύσει την οικονομική ζωή στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

«Έχετε κάθε δικαίωμα να εκφράσετε τα πιστεύω σας, αλλά σας παρακαλώ σώστε ό,τι έχει απομείνει από την Αίγυπτο. Κοιτάξτε γύρω σας», δήλωσε ο Χάσαν αλ Ροουένι από ένα βήμα στην πλατεία, χρησιμοποιώντας μεγάφωνο.

Το πλήθος αντέδρασε με φωνές ότι ο πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ πρέπει να παραιτηθεί και ο Ροουένι κατέβηκε από το βήμα λέγοντας: «Δεν θα συνεχίσω να μιλάω εν μέσω τέτοιων ιαχών».

Νωρίτερα ο στρατός μετακίνησε ορισμένους από τους διαδηλωτές για να εξασφαλίσει ότι θα μπορέσει να ξαναρχίσει η κυκλοφορία στους δρόμους της πλατείας.

Χιλιάδες Αιγύπτιοι βρεθηκαν στην Πλατεία Ταχρίρ, πολλοί από τους οποίους έχουν κατασκηνώσει εκεί για μέρες με πανό και σημαίες. Η εργασιακή εβδομάδα αρχίζει την Κυριακή στην Αίγυπτο και αύριο αναμένεται να ξανανοίξουν οι τράπεζες, μετά το κλείσιμό τους για μία εβδομάδα.
Πηγή: skai.gr