Κλείσιμο

Μπέρδεμα στον αέρα: Αεροπλάνο της British προσγειώθηκε σε λάθος χώρα (vid)

Έκπληξη κι αμηχανία επικράτησε εντός αεροσκάφους  που εκτελούσε πτήση για λογαριασμό της British Airways, όταν από τα μεγάφωνα το πλήρωμα καλωσόρισε τους επιβάτες στο Εδιμβούργο. 

Κι αυτό γιατί αναμφισβήτητα το Εδιμβούργο είναι μια πανέμορφη πόλη, αρκεί να θες να πας εκεί και όχι στο Ντίσελντορφ, όπου και επρόκειτο κανονικά να προσγειωθεί το αεροπλάνο.

Το «μπέρδεμα» φαίνεται να οφείλεται, όπως μεταδίδει το CNN σε «αστοχία» των προγραμμάτων οργάνωσης του σχεδίου πτήσης η οποία παραπλάνησε τους κυβερνήτες με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να πετάξει κανονικότατα από το Λονδίνο στην Γερμανία χωρίς σχεδόν κανείς να αντιλαμβάνεται το παραμικρό, κατά το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού.

Ιδιαίτερα, όπως εξιστορεί ο Πιότρ Πομιέσκι,φοιτητής στο Ιμπίριαλ Κόλετζ του Λονδίνου, ο οποίος βρισκόταν στην πτήση μαζί με την σύντροφο του, ανεξάρτητα από το τι είχαν- η δεν είχαν αντιληφθεί οι πιλότοι- άρχισε να αντιλαμβάνεται πως κάτι δεν πάει καλά όταν χαζεύοντας στην εφαρμογή του Flightradar παρατήρησε ότι το αεροσκα΄φος κατευθυνόταν στο βορρά αντί στο νότο.



« Υπέθεσα ότι ήταν κάποια βλάβη του συστήματος μέχρι που συνειδητοποίησα ότι βρισκόμαστε στο Εδιμβούργο.» Δηλώνει.

Την ίδια ώρα η κοπέλα του, Ζόφια Σνάμπο, προσθέτει πως αντιλήφθηκε πως βρίσκονται σε… λάθος χώρα όταν κοιτώντας από το παράθυρο της ατράκτου, αντίκρισε βουνά και ψηλούς λόφους αντί για το βιομηχανικό τοπίο της Γερμανίας.

« Τότε, συνταξιδιώτες μου με παρακίνησαν να ανοίξω τους χάρτες της Google, και συνειδητοποίησα ότι βρισκόμασταν γύρω από την περιοχή Carlisle, δηλαδή στην Σκωτία!» Εξιστορεί.

"Όταν προσγειωθήκαμε, εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους  με την αεροσυνοδό να ζητά  να σηκώσουμε τα χέρια, όλοι όσοι ενδιαφερόμαστε να ταξιδέψουμε στο Ντίσελντορφ, για να συνειδητοποιήσει ότι κανείς από εμάς δεν ταξίδευε με προορισμό το Εδιμβούργο, επομένως η πτήση βρισκόταν σε λάθος προορισμό.

Ο πιλότος απολογήθηκε για το σφάλμα, το αεροπλάνο ανεφοδιάστηκε καύσιμα και εν συνεχεία πέταξε για τον πραγματικό τελικό του προορισμό.
Πηγή: CNN
Πηγή Βίντεο: CNN