Γκάφα: Ο Ισλαμιστής υποψήφιος Δήμαρχος Σμύρνης μπέρδεψε τη Χίο με τη Σμύρνη

Σε πρωτοφανή γκάφα υπέπεσε ο υποψήφιος δήμαρχος του κόμματος του Ερντογάν (ΑΚΡ) στη Σμύρνη, Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί ενόψει των δημοτικών εκλογών της 31ης Μαρτίου, καθώς μπέρδεψε τη Σμύρνη με τη… Χίο! 

Στην πρώτη σελίδα του προεκλογικού του φυλλαδίου που κυκλοφόρησε, το γραφικό τοπίο με τους ανεμόμυλους και τη θάλασσα με το βαθυγάλαζο χρώμα δεν ήταν η Σμύρνη αλλά η… Χίος. Μέσα έπεσε ο ισλαμιστής υποψήφιος, αν κρίνει μάλιστα κανείς από το σλόγκαν του: «Σμύρνη, συνυφασμένη με τον τουρισμό και τον πολιτισμό». Μόνο που οι ανεμόμυλοι είναι στα Ταμπάκια στην Χίο..

Ο υποψήφιος δήμαρχος που είναι και πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Ερντογάν, βρέθηκε άκρως εκτεθειμένος, καθώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και ειδικά οι αντίπαλοί του έκαναν... πάρτι μόλις ανακάλυψαν τη γκάφα.  

Βολές από αντίπαλο

«Ωραίο το σλόγκαν, αλλά εύχομαι αντί για την φωτογραφία της Χίου να χρησιμοποιούσες τη φωτογραφία της Σμύρνης. Σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσες να κάνει καμπάνια για τον τουρισμό της Χίου. Μέχρι να μάθεις ότι το μέρος της φωτογραφίας δεν είναι Σμύρνη, δεν θα προλάβεις καν να γνωρίσεις τη Σμύρνη. Όλα όσα κάνεις είναι μαϊμού, ψεύτικα!» ανέφερε σαρκαστικά στο λογαριασμό του στο Twitter υποψήφιος δήμαρχος των Κεμαλιστών (CHP) Ντενίζ Γιουτζέλ. 


Πάρτι στα social media

«Εννοεί ότι θα φέρει στη Σμύρνη αντίστοιχη κουλτούρα και τουρισμό όπως στη Χίο» σχολίασε ειρωνικά ένας χρήστης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Πρόκειται για προσβολή» τόνισε ένας άλλος Τούρκος. «Προτιμούσα φωτογραφία της... Αθήνας» σημείωσε ένας τρίτος.

Mέχρι στιγμής, ο Ζεϊμπεκτσί δεν έχει αντιδράσει…