Ντοκιμαντέρ στο Amazon: Ο Χριστός ήταν Έλληνας! (VIDEO)

Την θεωρία ότι ο Χριστός ήταν στην πραγματικότητα ο Έλληνας φιλόσοφος Απολλώνιος ο Τυανέας εξετάζει ένα νέο ντοκιμαντέρ του Amazon. 

Με τίτλο «Συνωμοσίες της Βίβλου» το ντοκιμαντέρ πιθανολογεί ότι η ζωή και τα έργα του Χριστού που διαβάζονται στην Καινή Διαθήκη μπορεί να έχουν ληφθεί από τον φιλόσοφο Απολλώνιο. Οι δύο φιγούρες παρουσιάζουν πολλά κοινά στοιχεία, σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, το οποίο δεν διαφωνεί ότι ο Χριστός ήταν υπαρκτό πρόσωπο. 

Τόσο ο Ιησούς όσο και ο Απολλώνιος ήταν κήρυκες που έκαναν θαύματα σχεδόν την ίδια χρονική περίοδο. Είχαν και οι δύο μακριές γενειάδες, είχαν αποκτήσει έναν αριθμό πιστών ακολούθων. «Ο Απολλώνιος έγινε μαθητής του Πυθαγόρα και αποκήρυξε την σάρκα, το κρασί και τις γυναίκες. Δεν φορούσε παπούτσια και άφησε μακριά τα μαλλιά και τα γένια του», υποστηρίζει το ντοκιμαντέρ. 

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του ντοκιμαντέρ δεν έγιναν δεκτοί με θέρμη από τους τηλεθεατές που σε σχόλια στο Amazon κατακεραύνωσαν τους συγγραφείς και αποκάλεσαν «μυθοπλασία» το ντοκιμαντέρ. 

Πηγή: skai.gr