Αμοιβή 5000 δολαρίων σε όποιον λύσει το μυστήριο του ανθρώπου του Μaree

To διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 5000 δολαρίων σκοπεύει να δώσει ο Αυστραλός επιχειρηματίας Ντικ Σμιθ, σε οποιονδήποτε είναι σε θέση να του παρέχει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το μυστήριο που κρύβει « ο άνθρωπος του Μaree», ένα έκ των μεγαλυτέρων γεωγλυφικών του κόσμου στην πόλη Μaree της νότιας Αυστραλίας.

Πρόκειται για το σχέδιο ενός « Αβορίγινα» που φαίνεται να κρατά κάποιο αντικείμενο που παραπέμπει σε ραβδί η μπούμεραγκ κι έχει διαστάσεις 4,2 χιλιόμετρα μήκος και 35 μέτρα πλάτος. Οι δημιουργοί του γεωγλυφικού καθώς και ο σκοπός δημιουργίας του παραμένουν έως σήμερα άγνωστες πτυχές.

Ο επιχειρηματίας, θαυμαστής του γεωγλυφικού, έχοντας μελετήσει ενδελεχώς πληροφορίες που σχετίζονται με αυτό, τα τελευταία χρόνια, ευελπιστεί το χρηματικό δέλεαρ να λειτουργήσει θετικά στην αποκάλυψη του μυστηρίου, εικάζοντας παράλληλα πως μάλλον πρόκειται για έργο συνεργασίας 3 η 4 ατόμων το οποίο και χρειάστηκε αρκετές ημέρες για να ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με την επικρατέστερη, μέχρι σήμερα, άποψη το γεωγλυφικό αποτελεί προιόν… καλλιτεχνικής ανησυχίας ενός ή περισσοτέρων Αμερικανών.

Η παραπάνω θεωρία, η οποία αξίζει να αναφερθεί πως αμφισβητείται από αρκετούς συμπεριλαμβανομένου και του Σμιθ, στηρίζεται στο γεγονός πως αμέσως μετά την ανακάλυψη του έργου, σειρά ανωνύμων δελτίων τύπων, με εμφανή ωστόσο, χαρακτηριστικά αμερικανικής γραφής εστάλησαν τόσο στο ξενοδοχείο «Maree» όσο και στην εφημερίδα « Advertiser».

Παράλληλα, επιπρόσθετα στοιχεία σχετίζονται με την εύρεση θαμμένης πλάκας που αποτύπωνε την αμερικανική σημαία και τους ολυμπιακού κύκλους στην επιφάνεια της.

Πηγή: Πηγή: News.com.au