«Ψυχοπαθή» αποκαλεί τον Τραμπ η Βόρεια Κορέα

«Ψυχοπαθή» αποκάλεσε η Βόρεια Κορέα τον Ντόναλντ Τραμπ.

Στο κύριο άρθρο της, η επίσημη κρατική εφημερίδα Rodong Sinmun ισχυρίζεται πως ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αντιμετωπίζει δυσκολίες στο εσωτερικό μέτωπο και για αυτό το λόγο στοχάζεται ακόμα και ενδεχόμενη προληπτική επίθεση εναντίον του Βορρά.

«Η Νότια Κορέα πρέπει να καταλάβει πως το να ακολουθήσει τον ψυχοπαθή Τραμπ […] θα οδηγήσει μόνο στην καταστροφή», προειδοποιεί μέσω της εφημερίδας η Πιονγκγιάνγκ, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι βορειοκορεατικές αιχμές έρχονται τη στιγμή που η ένταση ανάμεσα στην Πιονγκγιάνγκ και την Ουάσιγκτον κλιμακώνεται, μετά το θάνατο του αμερικανού φοιτητή Ότο Γουόρμπιερ, ο οποίος κατέληξε πριν λίγες ημέρες, αφού αφέθηκε ελεύθερος από τους Βορειοκορεάτες σε κωματώδη κατάσταση.

Η σχέση ανάμεσα στις ΗΠΑ και τον Βορρά είναι ούτως ή άλλως τεταμένη, ειδικά καθώς η απομονωμένη χώρα συνεχίζει το πυρηνικό και πυραυλικό της πρόγραμμα, εγείροντας φόβους πως στο μέλλον θα μπορεί να απειλήσει με πυρηνικό χτύπημα ακόμα και τις ηπειρωτικές ΗΠΑ.

Ο κ. Τραμπ έχει καταστήσει σαφές πως δεν θα επιτρέψει αυτό το ενδεχόμενο, πιέζοντας την Κίνα – μεγαλύτερο πολιτικό και οικονομικό εταίρο της Πιονγκγιάνγκ – να δώσει λύση.

Ο αμερικανός πρόεδρος έχει ωστόσο διαμηνύσει σαφές πως δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει ακόμα και στρατιωτικά μέσα εάν το Πεκίνο δεν μπορέσει να βοηθήσει και ο Βορράς συνεχίσει ακάθεκτος τα εξοπλιστικά του προγράμματα.
Πηγή: skai.gr