Ρακούν «τραυματίζεται ψυχολογικά» σε σποτ με γυμνόστηθο μοντέλο

Η συμμετοχή ενός ρακούν σε διαφημιστικό βίντεο με γυμνόστηθη κοπέλα προκάλεσε την μήνη και την μήνυση του ζωολογικού κήπου της Μόσχας, σε βάρος της εταιρίας παραγωγής Art-Msk. Ο συγκεκριμένος ζωολογικός κήπος, στον οποίο οι επισκέπτες επιτρέπεται να ταΐζουν και να αλληλεπιδρούν με τα ζώα, συχνά ενοικιάζει ζώα σε τηλεοπτικούς παραγωγούς.

Ο εκπρόσωπος του Κήπου, Βίκτορ Κιρούκιν, εξήγησε στο BBC πως ο Τόμας, το ρακούν, επέστρεψε στο ζωολογικό κήπο «ψυχολογικά τραυματισμένος», καθώς έδειχνε μία πρωτοφανή έλξη για τα στήθη των γυναικών.

Ο Κιρούκιν χαρακτηρίζει το βίντεο ερωτικό αν και η εταιρία Art-Msk εξηγεί πως επρόκειτο για μία «απλή διαφήμιση» που προοριζόταν για προβολή σε δίκτυο εθνικής εμβέλειας. Η Art-Msk κατηγορεί, από την πλευρά της το ρακούν, πως έκλεψε το σουτιέν ενός μοντέλου, από το πλατώ, κατά την διάρκεια των γυρισμάτων.

Η Art-Msk καταγγέλλει και τον ζωολογικό κήπο αφού, όπως εξηγεί, είχε ζητήσει για ένα εκπαιδευμένο ρακούν, ενώ ο Τόμας «ήταν πολύ νέος και έτρεχε όλη την ώρα πάνω-κάτω».

Ο ζωολογικός κήπος είχε ζητήσει στο παρελθόν, την απόσυρση του επίμαχου διαφημιστικού, αλλά οι απαιτήσεις του έπεσαν στο κενό, τον Οκτώβριο του περασμένου έτους. Τώρα επιστρέψει εκ νέου, με νέα μήνυση. 

Ο Κιρούκιν κατηγορεί τους συντελεστές της Art-Msk πως χρησιμοποίησαν κάποιου είδους γλύκισμα, ώστε το ρακούν να προσελκυστεί, σε πρώτη φάση, από τα στήθη των γυναικών, συνδυάζοντας τα με την «επιβράβευση κάποιας λιχουδιάς». Μάλιστα προσθέτει πως η συμπεριφορά του Τόμας, στον κήπο, έφερνε από εκεί και πέρα, σε αμηχανία τις γυναίκες του προσωπικού, του ζωολογικού κήπου.

«Μας πήρε τρεις μήνες να αλλάξουμε την συμπεριφορά του. Τώρα είναι χαρούμενος ξανά», συνέχισε ο Κιρούκιν στο BBC.

Ο ζωολογικός κήπος χαρακτηρίζει ανήθικη αυτή την μίξη της «φύσης με τον ερωτισμό», υπογραμμίζοντας το μότο του που είναι «Τα μικρά ζώα δεν είναι παιχνίδια». Φιλοζωικές οργανώσεις τάσσονται στο πλευρό του Κήπου, και κάνουν λόγο για εκμετάλλευση του ζώου από την εταιρία παραγωγής, παρά το γεγονός ότι ο κήπος είχε συμφωνήσει στην ενοικίασή του.

Η Art-Msk επιμένει ότι το γύρισμα αφορούσε σε ένα «αθώο διαφημιστικό», απειλώντας με τη σειρά της να μηνύσει τον ζωολογικό κήπο για το κατεστραμμένο σουτιέν, αν συνεχιστεί η διαμάχη.
Πηγή: skai.gr - Πάνος Σάκκας