Οι Σκωτσέζοι έχουν 421 λέξεις για το χιόνι...

Το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης διεξάγει το τελευταίο διάστημα έρευνα προσπαθώντας να δημιουργήσει μία νέα έκδοση η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις γνωστές λέξεις της σκωτσέζικης γλώσσας και των διαλέκτων που αυτή περιλαμβάνει.

Σύμφωνα με αυτή την έρευνα και με βάση τη σχετική ανακοίνωση του πανεπιστημίου ατή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερες από 400 λέξεις που περιγράφουν το χιόνι. Για την ακρίβεια τα μέχρι σήμερα στοιχεία δείχνουν πως υπάρχουν ακριβώς 421 λέξεις που περιγράφουν την έννοια «χιόνι».

Η Δρ. Σούζαν Ρέννι, λέκτορας αγγλικής και σκοτσέζικης γλώσσας του Πανεπιστημίου τόνισε σχετικά με το συγκεκριμένο εύρημα: «ο καιρός έχει υπάρξει στο πέρασμα των αιώνων ζωτικό κομμάτι τόσο της ζωής όσο και της εκφοράς των ανθρώπων τόσο στη Σκωτία όσο και σε άλλες χώρες. O αριθμός και η ποικιλομορφία που υπάρχει στις λέξεις που αφορούν τον καιρό δείχνει τη βαρύτητα που είχε η επικοινωνία αναφορικά με αυτά τα ζητήματα για τους ανθρώπους ανά τους αιώνες και αυτό είναι λογικό εάν σκεφθούμε πως ο καιρός επηρέαζε σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό τις ζωές τους».
Πηγή: skai.gr