Ιράν: Θέλετε McDonald's; Δεν πειράζει, δοκιμάστε Mash Donald's

Το Ιράν έχει τη δική του εκδοχή της αλυσίδας ταχυφαγείων McDonald 's και ονομάζεται... Mash Donald's.

Η παγκόσμια επιτυχία του franchise των McDonald 's έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη εστιατορίων σε όλες χώρες του κόσμου, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα.




Σε όλες; Όχι. Το McMenu μπορεί να το βρει κανείς από το Παρίσι στο Λονδίνο και από την Πραιτόρια στο Τόκιο, αλλά τα αμερικανικά εστιατόρια κάθε άλλο παρά ευπρόσδεκτα είναι στο Ιράν. Από την Ισλαμική επανάσταση του 1979, τα McDonald 's έχουν απαγορευτεί από τις ιρανικές αρχές. Η σχέση μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ παραμένει σύνθετη και τεταμένη παρά τα ραγδαία βήματα προόδου το τελευταίο διάστημα, όπως η συνθήκη με τα πυρηνικά.



Αλλά αυτό δεν σταμάτησε τους φαν του «φαστ φουντ» να έχουν τα δικά τους μπέργκερ, όπως τα Mash Donalds.

Ο Χασάν, ιδιοκτήτης της αλυσίδας Mash Donalds δήλωσε χαρακτηριστικά στους New York Times: «Αν είχα βαπτίσει τα εστιατόριά μου McDonald’s, θα είχα επίσκεψη από τους σκληροπυρηνικούς... Έτσι ο γιος μου με συμβούλεψε να τα ονομάσω Mash Donalds. Ακούγεται περίπου το ίδιο.» «Προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο πιστοί είναι δυνατό στην εμπειρία των McDonald's» πρόσθεσε.



Βέβαια, τα Mash Donalds δεν είναι τα μόνα ταχυφαγεία στο Ιράν με παραπλήσιο όνομα (και όλως τυχαίως την ίδια ακριβώς γραμματοσειρά...), καθώς στη χώρα θα συναντήσετε... Pizza Hat (αντί για Pizza Hut), ZFC (αντί για KFC) και Burger House (αντί για Burger King). Έμπνευση (και όρεξη) να έχεις, και όλα διορθώνονται...



Πηγή: skai.gr