Διαπόμπευση ή σωφρονισμός;

Κουρέας στην Ατλάντα των ΗΠΑ σκέφτηκε έναν πρωτότυπο τρόπο τιμωρίας των παιδιών που παρεκτρέπονται. Τα παιδιά που μιμούνται την κακή συμπεριφορά των ενηλίκων κουρεύονται σαν να είναι ηλικιωμένοι. Ο κουρέας ξυρίζει το πάνω μέρος του κεφαλιού, ώστε να φαίνεται πως το παιδί έχει φαλάκρα.

Το κούρεμα ονομάζεται «Benjamin Button Special» για να θυμίζει το διήγημα και την ταινία, όπου ένα παιδί, εξαιτίας του γεγονότος πως γερνά αντίστροφα, έχει την εμφάνιση ενός πολύ ηλικιωμένου άνδρα. Μάλιστα, για τρεις ημέρες την εβδομάδα το κούρεμα είναι δωρεάν.

«Ελπίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα χρειαστεί να το κάνουν αυτό στα παιδιά τους παρά μόνο εάν εκείνα συμπεριφέρονται ακραία και τίποτε άλλο δεν μπορεί να τα αποτρέψει», δήλωσε ο κουρέας Φρέντερικ Ράσελ στην Washington Post.
.
Όπως συμβαίνει στις περισσότερες συζητήσεις για τους αποτελεσματικούς τρόπους που έχουν σχέση με την τιμωρία των παιδιών, υπάρχουν υποστηρικτές του μέτρου, αλλά και άλλοι που είναι αντίθετοι.

Όσοι είναι υπέρ του κουρέματος ισχυρίζονται πως είναι μία καλή τιμωρία για τα παιδιά που βιάζονται να μεγαλώσουν. Από την άλλη, όσοι αντιτίθενται, όπως ένας ψυχοθεραπευτής που μίλησε στην Washington Post, αναφέρουν πως το μέτρο αυτό, όπως και άλλα παρόμοια πειθαρχικά μέτρα που ντροπιάζουν τον υπαίτιο της κακής συμπεριφοράς, είναι αναποτελεσματικό.

Πάντως, ο Willie Jefferson, ο οποίος κούρεψε τον εντεκάχρονο γιο του με αυτόν τον τρόπο, διαπίστωσε πως μετά το κούρεμα το παιδί άλλαξε συμπεριφορά προς το καλύτερο.
Πηγή: Πηγές: Fox News, Washington Post