Γάλλος υφυπουργός που δεν πλήρωνε φόρους: Πάσχω από... "γραφειοκρατοφοβία"

Εξηγήσεις για το λόγο που δεν πλήρωνε φόρο εισοδήματος επί τρία συναπτά έτη -ούτε καν φόρο για το νοίκι για το διαμέρισμα στο οποίο διαμένει στο Παρίσι- έδωσε ο τέως υφυπουργός Εμπορίου της Γαλλίας Τομάς Τεβενού ο οποίος υποχρεώθηκε σε παραίτηση μόλις μαθεύτηκαν τα καμώματά του.

Και πώς δικαιολογήθηκε; Ο ευφάνταστος γάλλος πολιτικός δήλωσε ότι η στάση του αυτή οφειλόταν σε φοβία για τη... γαλλική γραφειοκρατία(!)

Ο Τομάς Τεβενού
, την περασμένη εβδομάδα παραιτήθηκε από υφυπουργός μόλις 9 ημέρες μετά τον διορισμό του μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης από τον Μανουέλ Βαλς, και εκδιώχθηκε και από το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Ο 40χρονος κ. Τεβενού υποστήριξε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη σατιρική εβδομαδιαία εφημερίδα Le Canard Enchaine ότι πάσχει από “γραφειοκρατοφοβία”.

Αντί όμως να κερδίσει τη συμπάθεια των γάλλων πολιτών, με τον ισχυρισμό του ο κ. Τεβενού έγινε περίγελος. Ένας ραδιοφωνικός σταθμός κάλεσε μάλιστα στο στούντιο έναν ψυχολόγο για να επιβεβαιώσει ότι δεν τέτοιου είδους ψυχολογική διαταραχή δεν υφίσταται...

Προσπαθώντας να περιορίσει την πολιτική φθορά ενόψει της ψήφου εμπιστοσύνης που θα ζητήσει η νέα κυβέρνηση από το κοινοβούλιο την προσεχή εβδομάδα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Τιερί Μαντόν σχολίασε σκωπτικά στον λογαριασμό του στο Twitter (κάτω) ότι “η πρόσφατη ανακάλυψη της γραφειοκρατοφοβίας μας ενθαρρύνει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την απλοποίηση του διοικητικού συστήματος ακόμη γρηγορότερα και πιο έντονα”.

Πάντως, ο γάλλος πολιτικός αρνήθηκε ότι εξαπατούσε σκόπιμα το δημόσιο, διαβεβαιώνοντας ότι έχει ήδη πληρώσει όλα τα οφειλόμενα... Αν ο κ. Τεβενού φοβάται τόσο πολύ τη γαλλική γραφειοκρατία, τότε η ελληνική γραφειοκρατία θα τον έστελνε στο φρενοκομείο. Και αν όλοι οι Έλληνες πολίτες είχαν την ίδια φοβία με τον κ. Τεβενού, τότε το ελληνικό δημόσιο θα είχε μηδενικά έσοδα...

Πηγή: skai.gr