Κλείσιμο

Ταυτοποιήθηκε (;) ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης

Την ταυτότητα ίσως του πλέον διαβόητου κατά συρροή δολοφόνου στην ιστορία, του Τζακ του Αντεροβγάλτη, που τρομοκράτησε το Λονδίνο το 1888, ισχυρίζεται πως βρήκε ο ιδιώτης ερευνητής Ράσελ Έντουαρντς.

Σύμφωνα με τον Έντουαρντς, ο Αντεροβγάλτης ήταν ο Άρον Κοσμίνσκι, ένας εβραιοπολωνός μετανάστης που εργαζόταν ως κουρέας και πέθανε το 1919 σε άσυλο ανιάτων. Ο Κοσμίνσκι ήδη συγκαταλέγεται στις περισσότερες λίστες υπόπτων για την ταυτότητα του μανιακού δολοφόνου και αναφέρθηκε για πρώτη φορά ως ύποπτος το 1894.

Η φερόμενη ταυτοποίηση έγινε χάρη σε ένα σάλι, που πιστεύεται πως ανήκε στην Κάθριν Έντοους, ένα από τα «κανονικά» θύματα, δηλαδή θύμα που αποδίδεται από όλους τους ερευνητές στη δολοφονική δράση του «Τζακ».

Ο Έντουαρντς ισχυρίζεται πως κατόρθωσε να συνδέσει το σάλι τόσο με το θύμα όσο και με τον Κοσμίνσκι.

Αρχικά, σύμφωνα με τον ερευνητή, δείγμα αίματος που εντοπίστηκε στο σάλι πιστοποιήθηκε πως ανήκει στην Έντοους χάρη σε δείγμα DNA που έδωσε μία απόγονός της.

Στη συνέχεια, η ομάδα του Έντουαρντς κατόρθωσε να εντοπίσει με υπεριώδες φως μία ποσότητα σπέρματος στο ίδιο σάλι. Με τη βοήθεια γενετιστών, ο ερευνητής κατόρθωσε να βρει μία γυναίκα απόγονο του Κοσμίνσκι, το DNA της οποίας φέρεται να αποδεικνύει πως το σπέρμα ανήκει στον ύποπτο πρόγονό της.

Η 46χρονη Έντοους ήταν το τέταρτο από τα πέντε «κανονικά» θύματα του Αντεροβγάλτη, και το δεύτερο θύμα του αποκαλούμενου «διπλού περιστατικού», στις 30 Σεπτεμβρίου του 1888.

Εκείνο το βράδυ, ο Αντεροβγάλτης δολοφόνησε πρώτα την Ελίζαμπεθ Στράιντ, όμως υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει το πτώμα της πριν το κατακρεουργήσει, όπως συνήθιζε, όταν τον είδε από απόσταση ένας εργάτης.

Λίγη ώρα αργότερα, εντοπίστηκε η σορός της Έντοους, από το σώμα της οποίας είχαν αφαιρεθεί όργανα, ενώ παράλληλα ο δολοφόνος είχε προκαλέσει τραύματα και στο πρόσωπό της.

Το «διπλό περιστατικό» είναι η μοναδική περίπτωση που ο Αντεροβγάλτης δολοφόνησε δύο γυναίκες σε μία νύχτα.

Η «κανονική» δράση του Αντεροβγάλτη τελείωσε στις 9 Νοεμβρίου του 1888, με τη φριχτή δολοφονία της Μέρι Αν Κέλι, μοναδικής επίθεσης που έλαβε χώρα σε εσωτερικό χώρο.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ