Ιράκ: Με πανάκριβο Rolex ή Omega η πρώτη εμφάνιση του τρομερού «χαλίφη» των τζιχαντιστών

Με ένα πανάκριβο ρολόι χειρός έκανε το «ντεμπούτο» του στη δημόσια σφαίρα ο φοβερός και τρομερός αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, ο οποίος ονομάσθηκε «χαλίφης» από την οργάνωσή του.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στο βίντεο, που αναρτήθηκε σε ισλαμικούς ιστότοπους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Μπαγκντάντι στο πρώτο δημόσιο διάγγελμά του εμφανίζεται να φορά ένα Omega Seamaster (αξίας 4.417 ευρώ και κάτι ψιλά) ή ένα Rolex...

Η 20λεπτη εμφάνιση του τζιχαντιστή ηγέτη την Παρασκευή στη Μοσούλη, με μαύρη ρόμπα και τουρμπάνι αποτέλεσε προσπάθεια να ανακαλέσει στη μνήμη των σουνιτών μουσουλμάνων το Χαλιφάτο των Αββασιδών που είχε ως κέντρο του τη Βαγδάτη, ωστόσο «έσπαγε» με το γυαλιστερό και ογκώδες ρολόι από χρώμιο.

Η εμφάνιση του Αλ Μπαγκντάντι, του μέχρι την Παρασκευή σκοτεινού ηγέτη του ισλαμικού κράτους, και του... ρολογιού του, προκάλεσε ειρωνικά σχόλια στα δυτικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



«Το βγάζει
το ψωμί του ο χαλίφης» σχολιάζει ένας χρήστης του Τwitter. «Ο χαλίφης μας, ο Θεός να τον ευλογεί, φοράει ελβετικό ρολόι. Τι μάρκα και πού βρήκε τα χρήματα;» διερωτάται ένας άλλος.

Στο βίντεο, που αναρτήθηκε σε ισλαμικούς ιστότοπους καλεί τους μουσουλμάνους να τον «υπακούουν». «Κάντε τζιχάντ για χάρη του Αλλάχ» παρότρυνε τους οπαδούς του.

Ή θα γίνεις «Χαλίφης στη θέση των Χαλίφηδων» με στυλ, ή δεν θα γίνεις καθόλου θα’ λεγε στην προκειμένη περίπτωση ο Ιζνογκούντ...

ΥΓ. Αλήθεια, τι ελπίδες να έχει μετά ο αντίπαλος του Μπαγκντάντι, Ζαχράν Αλούς, επικεφαλής της Τζαίς αλ Ισλάμ, που εμφανίστηκε στους οπαδούς του με ένα... σημειωματάριο Hello Kitty; Μηδαμινές...
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ