Γκάφα BBC: Καλώς ήλθατε στο έτος των... ιερόδουλων – όλη η υδρόγειος γιορτάζει!

Συμβαίνει και στους καλύτερους, στην προκειμένη περίπτωση στο βρετανικό δίκτυο BBC, που... χάθηκε στη μετάφραση και έκανε μια γκάφα με ιλαροτραγικά αποτελέσματα...

Ειδικότερα, την Παρασκευή ξεκίνησαν στην Ασία οι εορταστικές εκδηλώσεις για την υποδοχή του 2014, που είναι το Έτος του Αλόγου. Σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο, η νέα χρονιά αρχίζει στις 31 Ιανουαρίου. Μάλιστα, στην Κίνα έχει κηρυχθεί επταήμερη αργία, χαρακτηριζόμενη από παρελάσεις, προσευχές - και πολλά, πολλά πυροτεχνήματα.

Το BBC News, προκειμένου να υποδεχθεί το νέο ασιατικό έτος, θέλησε να αναγράψει στη λεζάντα «καλώς ήλθατε στο έτος του Αλόγου – ο κόσμος σε όλη την υδρόγειο γιορτάζει». Όμως ο δημοσιογράφος(;) που είχε επιφορτιστεί με τη συγκεκριμένη εργασία μπέρδεψε, προφανώς αφηρημένος, το ομόηχο (αλλά ορθογραφικά διαφορετικό...) whores (ιερόδουλες, πόρνες) με το horse (άλογο) και ανέγραψε... «καλώς ήλθατε στο έτος των... ιερόδουλων - ο κόσμος σε όλη την υδρόγειο γιορτάζει»(!)

Δεν είναι γνωστό αν συνέβη κανένα... έγκλημα στο στούντιο του βρετανικού σταθμού μετά το λάθος, ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που στο BBC συμβαίνουν γκάφες:

bbc news

bbc news

declan curry

Αλλά επειδή στο BBC ξέρουν να αυτοσαρκάζονται, δείτε ένα απάνθισμα από τις καλύτερες γκάφες τους για το 2013:

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ