Δυο χωριά-καταφύγια για το τέλος του κόσμου!

Ένα χωριό στη Νότια Γαλλία και ένα μικρό ορεινό χωριό στην Τουρκία, κοντά στην αρχαία Έφεσο, είναι τα δυο μέρη στον πλανήτη που φέρεται να προσφέρουν καταφύγιο σε όσους πιστεύουν ότι, σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγια, έρχεται η συντέλεια του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου.

Το αγροτικό χωριό Bugarach βρίσκεται σε ένα από τα πιο ιερά βουνά της Γαλλίας, έχει μόλις 176 μόνιμους κατοίκους και πιστεύεται ότι από κάτω του διαμένουν εξωγήινοι.

Στην περιοχή το τελευταίο διάστημα καταφτάνουν πολλοί ξένοι, με τους κατοίκους του χωριού να ανησυχούν πως σύντομα θα είναι αδύνατον να φιλοξενούν νέους τουρίστες.

Πολλοί έχουν αγοράσει εκτάσεις γης, προσφέρονται μαθήματα επιβίωσης, ενώ οι αρχές της περιοχής έχουν ζητήσει να τεθεί και ο στρατός σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο!

Πιο κοντά στη χώρα μας, το χωριό Σιρίντζε, ένα μικρό ορεινό χωριό 600 κατοίκων στην Τουρκία, θεωρείται ότι θα διασωθεί λόγω της θετικής ενέργειας που έχει η περιοχή.

Τις τελευταίες ημέρες το χωριό γνωρίζει μια πρωτόγνωρη τουριστική έκρηξη ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταφθάσουν περισσότερα από 60.000 άτομα στην περιοχή.

Στο Σιρίντζε, οι κρατήσεις ξενοδοχείων έχουν φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ και μάλιστα ορισμένοι κάτοικοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να στήσουν πρόχειρα καταλύματα για τους τουρίστες που δεν θα μπορέσουν να βρουν στέγη, σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας «The National».
Πηγή: skai.gr