Δικαστής δάνεισε την γραβάτα του σε κατηγορούμενο γκάνγκστερ

Ο κατηγορούμενος γκάνγκστερ Βίνσεντ Μπασκιάνο δεν φορούσε γραβάτα στην δίκη του και ο δικαστής αποφάσισε να του δανείσει την δική του.

Ο εν λόγω γκάνγκστερ κατηγορείται για δολοφονία και εκβιασμούς, εγκλήματα τα οποία φέρεται να είχε διαπράξει εξ ονόματος της οικογένειας εγκλήματος Μπονάνο το 2004, σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου.

Ο Μπασκιάνο γνωστός για το ενδυματολογικό του στυλ, εμφανίστηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλυν για την επιλογή της κριτικής επιτροπής, χωρίς γραβάτα. Η ... παραφωνία γρήγορα έγινε αντιληπτή από τον δικαστή ο οποίος του δάνεισε την δική του.

Ο δικαστής είχε προηγουμένως επιτρέψει στην οικογένεια του Μπασκιάνο να τον προμηθεύσουν με κοστούμι, κάλτσες και παπούτσια για τη δίκη, αλλά ένας υπάλληλος της φυλακής, προφανώς είχε διαβάσει την απόφαση πολύ κυριολεκτικά και αρνήθηκε να του επιτρέψει να φορέσει γραβάτα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Τζόρτζ Γκόλτζερ τόνισε πως το γεγονός ήταν «πολύ κακό για το τίποτα» ενώ πρόσθεσε «η φυλακή ίσως να μην επιτρέπει γραβάτες αλλά τώρα έχει επιλυθεί. Ήταν μια απλή παρεξήγηση με τα μέρη που εμπλέκονται.»

Ο δικαστής πρότεινε στον Μπασκιάνο να κρατήσει την γραβάτα μέχρι το τέλος της δίκης.
Πηγή: skai.gr