Ομιλία... λάθος χώρας διάβασε ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών

Την ομιλία του... Πορτογάλου ομολόγου του ανέγνωσε ο 78χρονος υπουργός Εξωτερικών Σ.Μ. Κρίσνα σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη!

Ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών επιχειρεί να διασώσει τη φήμη του αφού ανέγνωσε επί τρία λεπτά κατά λάθος το λάθος κείμενο πριν ένας από τους συνεργάτες του αντιληφθεί την γκάφα, μετέδωσε το ινδικό πρακτορείο ειδήσεων PTI.

«Σε πιο προσωπικό επίπεδο, επιτρέψτε μου να εκφράσω τη βαθιά ικανοποίησή μου για την ευτυχή συγκυρία να έχουμε σήμερα εδώ δύο πορτογαλόφωνες χώρες, τη Βραζιλία και την Πορτογαλία», είπε ο Κρίσνα την Παρασκευή μιλώντας στη συνεδρίαση, σύμφωνα με το PTI.

Ο υπουργός υποβάθμισε αργότερα την γκάφα, διαβεβαιώνοντας τους δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

«Υπήρχαν τόσα χαρτιά μπροστά μου που πήρα από σφάλμα τη λάθος ομιλία», συνέχισε. «Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν».
Η εφημερίδα Hindustan Times κάνει χιούμορ σε βάρος του υπουργού γράφοντας πως το μπέρδεμά του επέτρεψε στην Ινδία να αναγνωρίσει επιτέλους το χρέος της έναντι της Πορτογαλίας, πρώην αποικιακής δύναμης που ήταν εγκατεστημένη κυρίως στην Γκόα (νότια).

«Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία μπορούμε να ευχαριστήσουμε τους Πορτογάλους», διαβεβαιώνει με χιούμορ η εφημερίδα και επισημαίνει ιδιαίτερα τη νόστιμη κουζίνα της Γκόα. «Το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να διαβάζουμε πότε - πότε τις ομιλίες τους», προσθέτει.

Η αντιπολίτευση φάνηκε πάντως αυστηρότερη απέναντι στον υπουργό Οικονομικών της τρίτης μεγαλύτερης οικονομικής δύναμης της Ασίας: για την εκπρόσωπο του συντηρητικού κόμματος BJP, την Νιρμάλα Σιταραμάν, η γκάφα αυτή αποδεικνύει ότι «το επίπεδο ανικανότητας της κυβέρνησης έφτασε στο ζενίθ».
Πηγή: skai.gr