ΘΑΛΑΣΣΑ


Ένα στα τρία σκουπίδια στο βυθό της Σύρου είναι πλαστικές σακούλες

Η τοπική κοινωνία της Σύρου μετά από πρόγραμμα ευαισθητοποίησης που έγινε στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE-DEBAG, μείωσε την ποσότητα αυτή κατά 50%, ανέφεραν στον ΣΚΑΪ και στο πλαίσιο της κοινής εκστρατείας ΣΚΑΙ, WWF και Greenpeace για τη "ΘΑΛΑΣΣΑ μας "οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα

«Η θάλασσά μας. Ας την προστατεύσουμε»

 
1 στα 3 σκουπίδια στο βυθό της Σύρου, σύμφωνα με υποβρύχιες καταγραφές είναι πλαστικές σακούλες. Η τοπική κοινωνία της Σύρου μετά από πρόγραμμα ευαισθητοποίησης που έγινε στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE-DEBAG, μείωσε την ποσότητα αυτή κατά 50%, ανέφεραν στον ΣΚΑΪ και στο πλαίσιο της κοινής εκστρατείας ΣΚΑΙ, WWF και Greenpeace για τη "ΘΑΛΑΣΣΑ μας", οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.

Η πρώτη καταγραφή έγινε πριν από 3 χρόνια στο ξεκίνημα της εκστρατείας ευαισθητοποίησης που πραγματοποιήθηκε από το δίκτυο Μεσογειος SOS και το πανεπιστήμιο της Πάτρας. Κατά τη διάρκεια οι καταγραφές επαναλήφθηκαν και έδειξαν στην πράξη πώς η συμπεριφορά των πολιτών άλλαξε.

Αντίστοιχα μειώθηκαν και οι πλαστικές σακούλες στις ακτές κατά 10% Σύρος , Αλόννησος και Σκιάθος αποφάσισαν εθελοντικά να αποσύρουν εντελώς την πλαστική σακούλα.

Όσον αφορά στη μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας στο σύνολο της επικράτειας, με της χρέωση που επιβλήθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ΙΕΛΚΑ από τα Σούπερ Μάρκετ έχει μειωθεί κατά 80% και κατά μέσο όρο από το σύνολο των καταστημάτων κατά 65% Τα έσοδα από το τέλος της πλαστικής σακούλας αναμένεται για το τρίμηνο να προσεγγίσουν τα 3 εκατ. ευρω.
 
Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.