Γιατρομανωλάκης σε ΣΚΑΪ 100,3: Πολύ βαθιές οι επιπτώσεις της πειρατείας-Πλήττονται πολλοί κλάδοι

Για πολλά χρόνια η Ελλάδα δεν έκανε τίποτα στο θέμα της πειρατείας τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υφυπουργός πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, με αφορμή την είδηση που έγινε πρόσφατα γνωστή ότι δηλαδή περίπου 500 χιλιάδες νοικοκυριά έχουν πειρατικές συνδέσεις συνδρομητικής τηλεόρασης.

Ο υφυπουργός εξήγησε ότι οι επιπτώσεις της πειρατείας είναι πολύ βαθιες,δεν ειναι μόνο τα λεφτά που χάνει ο παροχές αλλά πλήττονται πολλοί κλάδοι, όπως οι δημιουργοί και οι καλλιτέχνες ενώ υπονομεύει και οποιαδήποτε πρόθεση παραγώγων να κάνουν κάποια μελλοντική παράγωγη στη χωρά μας.

Συμφώνα με τον κ. Γιατρομανωλακη το τελευταίο διάστημα έχουν κατέβει πάνω από 300πειρατικοί ισότοποι, ενώ προανήγγειλε την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης που θα βελτιώνει το υφιστάμενο πλαίσιο ώστε να μπορεί να διακόπτεται μία ζωντανή πειρατική μετάδοση αλλά και να παύει αυτόματα η λειτουργιά ισότοπων που είναι κλώνοι των αρχικών πειρατικών σουτ.

Όπως εξήγησε η διαδικασία θα γίνει πολύ δυσάρεστη για το άτομο που πηρέ το πειρατικό προϊόν όποτε σύντομα θα καταλάβει ότι δεν θα αξίζει τον κόπο.
 

Πηγή: skai.gr