Η Google μπλοκάρει τις διαφημίσεις κρυπτονομισμάτων

Στην απαγόρευση των διαφημίσεων κρυπτονομισμάτων σε όλες τις διαδικτυακές πλατφόρμες της προχωρά η Google από τον Ιούνιο, χωρίς να διευκρινίζει γιατί θα το καθυστερήσει.

Η Google πήρε αυτήν την απόφαση προκειμένου να προστατεύει καλύτερα τους καταναλωτές που θέλουν να επενδύσουν στο Bitcoin και στα παρεμφερή ψηφιακά νομίσματα, σύμφωνα με το BBC. 

Η απαγόρευση της Google θα αφορά τις διαφημίσεις που προβάλλονται τόσο στην ίδια τη μηχανή αναζήτησής της, όσο και αυτές που προβάλλονται σε άλλους ιστότοπους μέσω της διαφημιστικής πλατφόρμας της εταιρείας.

Εν τω μεταξύ, η αξία του Bitcoin, του Ethereum και άλλων κρυπτονομισμάτων επηρεάσθηκε αρνητικά μόλις έγινε γνωστή η απόφαση της Google.

Ανάλογη πρωτοβουλία του Facebook έγινε τον Ιανουάριο, με το μέσο κοινωνικής δικτύωσης να αναφέρει ότι πολλές εταιρείες στο πεδίο των κρυπτονομισμάτων ενεργούν κακόπιστα.

Επιπλέον, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ είχε επισημάνει την Τρίτη ότι τα κρυπτονομίσματα αξιοποιούνται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και χρηματοδότηση τρομοκρατών. Παράλληλα, είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την υπερβολική μεταβλητότητα της αξίας τους.
Πηγή: skai.gr