Ηλιακά πάνελ ηλεκτροδοτούν νοσοκομείο παίδων στο κατεστραμμένο Πουέρτο Ρίκο

Την υπόσχεσή του πραγματικότητα έκανε ο νοτιοαφρικανός μεγιστάνας και CEO της Tesla, Έλον Μασκ, στέλνοντας στο Πουέρτο Ρίκο τα πρώτα ηλιακά πάνελ, για την αντιμετώπιση των σοβαρότατων προβλημάτων ηλεκτροδότησης που αντιμετωπίζει η χώρα, μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Μαρία.

Στο Σαν Χουάν τα φωτοβολταϊκά πάνελ βοηθούν στην παροχή ενέργειας του νοσοκομείου παίδων Hospital del Nino. Μία συστοιχία μπαταριών μεγάλης χωρητικότητας εξασφαλίζουν σταθερή παροχή ενέργειας και την νύχτα ή τις ημέρες με βαριά συννεφιά.

Η εταιρεία ανακοίνωσε στο twitter πως αυτό είναι μόνο η «πρώτη από πολλές» τέτοιες επεμβάσεις που θα γίνουν στην πληγείσα περιοχή, ενώ ο Έλον Μασκ δώρισε επιπλέον 250.000 δολάρια από προσωπικούς του λογαριασμούς, σε ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες στην περιοχή.

Ο Μασκ έχει προθυμοποιηθεί να βοηθήσει, μέσω της εταιρείας του, στην επανασύνδεση του κατεστραμμένου ηλεκτρικού δικτύου της χώρας, συμβάλλοντας παράλληλα στην «οικολογική στροφή» προς τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Η επισκευή του ηλεκτρικού δικτύου έχει ανατεθεί, έναντι 300 εκατομμυρίων δολαρίων, σε μία καινούργια αμερικανική εταιρεία με μόλις δύο υπαλλήλους, όπως μεταδίδει το πρακτορείο BBC. Ωστόσο ο Αμερικανός κυβερνήτης της περιοχής, Ρικάρντο Ροσέλο, υπεραμύνεται της συμφωνίας λέγοντας πως η Whitefish Energy Holdings, ήταν η μόνη εταιρεία που έκανε προσφορά μέσα στις οικονομικές δυνατότητες της περιοχής.

Ο Ροσέλο ευχαρίστησε μέσω twitter τον Έλον Μασκ για την προσφορά του στο νοσοκομείο παίδων.

Πηγή: Επιμέλεια: Πάνος Σάκκας