Accessibility Hackathon: Ένας «μαραθώνιος» για όλους στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Έναν ιδιότυπο «μαραθώνιο» με στόχο την ανάπτυξη εφαρμογών προσβασιμότητας για ανθρώπους με αναπηρία, διοργανώνει το UTech Lab του ιδρύματος Ευγενίδου, που καλεί όσους μαθητές και φοιτητές ενδιαφέρονται για τις νέες τεχνολογίες και τα ζητήματα αναπηρίες να δηλώσουν συμμετοχή. 

Οι διαγωνιζόμενοι θα κληθούν να λύσουν προβλήματα προσβασιμότητας, να γνωρίσουν τις διαθέσιμες τεχνολογίες και να συνεργαστούν μεταξύ τους. Στόχος είναι να σχεδιαστούν πρωτότυπες εφαρμογές για το Διαδίκτυο και για τα κινητά τηλέφωνα (Web and mobile applications) για τη διευκόλυνση των ατόμων με αναπηρία.

Το Accessibility Hackathon θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 στο Ίδρυμα Ευγενίδου.



Η διοργάνωση του διαγωνισμού γίνεται με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και τη συνεργασία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.), της Google, της Κίνησης Καλλιτεχνών με Αναπηρία, του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών (Ε.Ι.Κ.) και του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.).

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν:
Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, φοιτητές, σπουδαστές με γνώσεις στις νέες τεχνολογίες, στον προγραμματισμό ή σε θέματα αναπηρίας. Οι μέντορες των ομάδων θα αναλάβουν την παροχή τεχνογνωσίας και θα βοηθήσουν με την εμπειρία τους τις ομάδες.

Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη και πρέπει να υποβληθεί έως τις 12 Απριλίου 2017 ΕΔΩ.

Τα έπαθλα
Οι τρεις πρώτες ομάδες θα κερδίσουν βραβεία, ενδεικτικά: chromebooks, gadgets κ.λπ..

Το υλικό που θα διανεμηθεί, θα διατίθεται και σε μεγαλογράμματη γραφή, σε γραφή Braille και σε QR.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό μπορείτε να αντλήσετε ΕΔΩ 

Πηγή: skai.gr