Νέα δωρεά μαμούθ του Facebοok ύψους 95 εκατομ. ευρώ

Η Γενική Διευθύντρια της επιχείρησης του Facebook και ακτιβίστρια, Σέριλ Σάντμπεργκ, δώρισε στις 21 Νοεμβρίου περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια στο ταμείο της οικογένειας Sheryl Sandberg & Dave Goldberg σύμφωνα με το Reuters. 

Η δωρεά της Σάντμπεργκ θα χρησιμοποιηθεί για να χρηματοδοτήσει τον οργανισμό LeanIn.Org, μια ΜΚΟ που στοχεύει στην ενδυνάμωση των γυναικών, καθώς και τον οργανισμό OptionB.org, μια πρωτοβουλία που εστιάζει στο να βοηθήσει τους ανθρώπους να γίνουν πιο ανθεκτικοί απέναντι στην απώλεια σύμφωνα με τα όσα έγραψε η Wall Street Journal, επικαλούμενη ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα.

H 46χρονη Sandberg, η οποία εντάχθηκε στο Facebook το 2008 ως γενική διευθύντρια της δημοφιλούς πλατφόρμας των social media, έχασε το σύζυγό της πέρυσι σε τροχαίο ατύχημα στο Μεξικό. Τον περασμένο Ιούλιο, η Sandberg εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Survey Monkey, της online εταιρείας δημοσκοπήσεων που δημιουργήθηκε από τον σύζυγό της.

Η δωρεά αυτή έρχεται λίγους μόλις μήνες μετά την ανακοίνωση του ζεύγους Ζούκερμπεργκ ότι θα προσφέρει 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα πλάνο «θεραπείας, αποτροπής και ελέγχου των ασθενειών που βιώνουν τα παιδιά στη ζωή τους».

Επίσης τον Δεκέμβριο του 2015 ο Ζούκερμπεργκ και η γυναίκα του είχαν εντυπωσιάσει με την ιστορική τους υπόσχεση τους ότι θα προσέφεραν το 99% από τα κέρδη της εταιρεία τους σε φιλανθρωπίες.
Πηγή: skai.gr - Ιωάννα Μπαζιάνα