Σεξ με «αισθησιακά» ρομπότ - με το βλέμμα στην τεχνητή νοημοσύνη

Η αμερικανική εταιρία Abyss Creations, η οποία αναπτύσσει ρεαλιστικές κούκλες για περισσότερα από 20 χρόνια, σκοπεύει να λανσάρει την επόμενη σειρά της, με το «βλέμμα» στην τεχνητή νοημοσύνη.

Όταν ίδρυε την εταιρία ο επιχειρηματίας Ματ Μακ Μούλεν, είχε στο μυαλό του την παραγωγή ρεαλιστικών μανεκέν που θα προορίζονταν για άλλους σκοπούς όπως επιδείξεις και παραστάσεις αλλά όχι για σεξ.  «Οι κριτικές που πήραμε όμως ήταν πολύ θετικές και μας ώθησαν να εξερευνήσουμε και αυτή την προοπτική, ικανοποιώντας τη σχετική ζήτηση», δήλωσε στην Κυριακάτικη Mail.

Ο Μακ Μούλεν θέλει σταδιακά να εισαγάγει τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης στις κούκλες του ώστε να κάνουν την εμπειρία ακόμα πιο ρεαλιστική. «Ο στόχος είναι οι πελάτες μας να αναπτύξουν μία συναισθηματική σύνδεση όχι μόνο με το αντικείμενο αλλά και τον χαρακτήρα που θα κρύβεται και θα αναδιαμορφώνεται από πίσω», λέει.



Ο συγγραφέας του βιβλίου «Αγάπη και σεξ με Ρομπότ», Ντέιβιντ Λέβι εκτιμά από την πλευρά του πως το συνθετικό δέρμα σύντομα θα μπορεί να εξοπλιστεί με ηλεκτρονικούς αισθητήρες που θα αντιδρούν στα χάδια του ιδιοκτήτη. «Καθώς οι έρευνες γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη θα προοδεύουν, θα βελτιώνεται και η δυνατότητα αλληλεπίδρασης με τα «ρομπότ»., προσθέτει 

Ωστόσο ο Μακ Μούλεν αναγνωρίζει πως υπάρχει ακόμα δρόμος μέχρι αυτό το ορόσημο.



Τα νέα μοντέλα της Abyss Creations μπορούν να διαμορφωθούν, ανάλογα με τις προτιμήσεις των αγοραστών, μέχρι και στην τελευταία τους λεπτομέρεια. Από τον τύπο του σώματος, την απόχρωση του δέρματος και το χρώμα των μαλλιών...


..μέχρι το σχήμα και το χρώμα των θηλών καθώς και τον τύπο «κόμμωσης» στην ηβική περιοχή





Αν και οι τυπικές κούκλες κοστίζουν 6.000 λίρες, οι νέες, «απολύτως ρεαλιστικές» κούκλες (που
θα διατηρούν και σταθερή θερμοκρασία σώματος) θα κοστίζουν περίπου τα διπλά – περί τις 12.000 λίρες - και θα είναι διαθέσιμες στο κοινό από τον Ιανουάριο του 2017. 

Πηγή: skai.gr - Πάνος Σάκκας