Cafe Racer: Ένα ελληνικό παιχνίδι για κινητά Android (video)

Μια γνήσια ελληνική προσπάθεια αποτελεί το ψηφιακό παιχνίδι Cafe Racer που κυκλοφόρησε πρόσφατα και είναι διαθέσιμο για κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες με λειτουργικό σύστημα Android. Στο παιχνίδι, προοπτικής πρώτου προσώπου, ο χρήστης όχι μόνο έχει τη δυνατότητα να πάρει την αγαπημένη του μοτοσικλέτα για βόλτες στο αστικό και περιαστικό τοπίο αφήνοντας πίσω του ουρές από αυτοκίνητα, αλλά και να την προσαρμόσει στα δικά του γούστα, αλλάζοντας σχεδόν κάθε εξάρτημά της (ζάντες, φτερά, χρώμα, αμορτισέρ κλπ).

Ο Μάνος Κάττουλας - ο οποίος είναι ουσιαστικά ο... ίδιος η εκδότρια εταιρεία PiguinSoft – είχε την ιδέα το καλοκαίρι του 2015, και στον ελεύθερό του χρόνο δούλευε γι' αυτό έως ότου το δημιούργημά του αποκτήσει την επιθυμητή μορφή. Όντας δημοσιογράφος με πολύχρονη εμπειρία στο χώρο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας, αλλά και λάτρης των ψηφιακών παιχνιδιών από παιδί, ο δημιουργός του παιχνιδιού συνδύασε τους “δύο κόσμους” για να δημιουργήσει το Cafe Racer.



Σημειώνεται ότι ο όρος Cafe Racer έχει τις ρίζες του στη Μεγάλη Βρετανία της δεκαετίας του '50 και αναφέρεται σε ιδιοκατασκευές βασισμένες μεν σε μοτοσυκλέτες παραγωγής, αλλά ελαφρωμένες και μεταποιημένες από τους ιδιοκτήτες τους για να δείχνουν σαν αγωνιστικές. Ο στόχος; Τόσο οι γρήγορες βόλτες σε επαρχιακούς δρόμους όσο και η επίδειξη στα στέκια των μοτοσυκλετιστών της εποχής, καθώς κάθε μία είναι ξεχωριστή και εκφράζει το προσωπικό γούστο του ιδιοκτήτη της...

Όσον αφορά τους επίδοξους virtual μηχανόβιους που διαθέτουν κινητά Αpple η συγκεκριμένη έκδοση αναμένεται να “πατήσει γκάζι” σύντομα στις μικρές οθόνες τους.
Πηγή: skai.gr