Η Αυστραλία «μετακομίζει» 1,8 μέτρα βορειότερα στους χάρτες GPS

Η Αυστραλία θα πρέπει να διορθώσει το γεωγραφικό μήκος και πλάτος της προκειμένου να ευθυγραμμιστεί με τα δεδομένα των συστημάτων δορυφορικής πλοήγησης, σύμφωνα με τον επιστημονικό οργανισμό, Geoscience Australia.

«Θα πρέπει να προσαρμόσουμε τις μετρήσεις του γεωγραφικού πλάτους και μήκους μας... έτσι ώστε τα συστήματα δορυφορικής πλοήγησης που χρησιμοποιούμε στα smartphone μας να είναι ευθυγραμμισμένα με τα ψηφιακά χαρτογραφικά δεδομένα», δήλωσε την Πέμπτη ο Νταν Τζάκσα της Geoscience στο τηλεοπτικό δίκτυο Australian Broadcasting Corporation.

Κάθε χρόνο η ήπειρος μετακινείται κατά επτά εκατοστά προς βορρά λόγω των κινήσεων των τεκτονικών πλακών, μια παρέκκλιση που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη στον υπολογισμό των γεωγραφικών συντεταγμένων, σύμφωνα με τον Νταν Τζάκσα, που υπογραμμίζει την σημασία αυτής της επικαιροποίησης και για τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό. 

Η τελευταία επικαιροποίηση των γεωγραφικών συντεταγμένων της Αυστραλίας έγινε το 1998. Τα δεδομένα αυτά θα αλλάξουν κατά 1,8 μέτρα έως το 2020 αν δεν διορθωθούν, σύμφωνα με τους επίσημους υπολογισμούς.

Οι νέες γεωγραφικές συντεταγμένες της Αυστραλίας αναμένεται να είναι διαθέσιμες τον Ιανουάριο του 2017.



Πηγή: skai.gr